Bigfoot Wars (2014)

bigfootwars_thumbNem tehetek róla, de egyszerűen nem bírok leállni a bigfoot-filmekkel! Talán mert eddig egy korrektnek mondható alkotással sem találkoztam, pedig évente, szinte futószalagszerűen szállítják a gagyibbnál-gagyibb produkciókat, szerte a világon. Legújabb ilyen irányú törekvésnek ez az egyszerre több óriáslénnyel is operáló kvázi könyvadaptáció számít, de az már az elején leszűrhető, mennyire olcsó.

Boggy Creek kisváros seriffje jószerivel tehetetlen a környéken zajló eseményekkel szemben. Előbb az otthonában békésen gittelő polgármesterre csap le a bigfoot (és rabolja el annak olcsó kurváját), majd hormonoktól fűtött, piknikező fiatalok következnek, később pedig egy autósmozinál jelenik meg újra a lény, megint csak halált osztva.

bigfootwars_2Miközben az egy szem túlélőt vizsgálják a kórházban, a seriff nem tűr tovább: társával, valamint egy Zeke nevű badass figurával (C. Thomas Howell) szövetkezve elindulnak nagylábra vadászni. Megmentenek egy arrafelé kóricáló riporter csajszit (aknára lépett operatőrével viszont nem tudnak mihez kezdeni, haha!), majd egy barlangban újabb, a szörnyek által elrabolt túlélőkre bukkannak. Nem szeretnék spoilerezni, de amikor a barlangból való szabadulásuk után több mint egy tucat dühödt kreatúrával néznek farkasszemet, nem biztos, hogy szentimentális happy endre kell számítani…

bigfootwars_1Elég nagy katyvasz, amit ebben a 75 percben láthatunk. Mivel a film egy adaptáció (bizonyos Eric S. Brown könyvéből készült), helyenként megpróbálták valamiféle felszínes narrációval ellátni, aminek mondjuk túl sok értelmét nem látom. Csupasz testek, filléres trükkök (nyaki seb preparálását még a hülye is kiszúrja!!), valamint a fiatalok lemészárlását bemutató jelenetek Ed Wood-i időkontinuitási problémái (egyik pillanatban nappal van, másikban éjszaka, aztán megint világos stb.) mellett a karakterek bénasága, valamint a nevetséges maszkba rohangáló nagyláb próbál valamelyest szórakoztatást előidézni. Mondanom sem kell, mekkora sikerrel. Egyedül talán a B-filmekben brillírozó C. Thomas Howell fanatikus rajongóinak merném javasolni, bár nem hinném, hogy ilyen csoport egyáltalán létezhet.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Bigfoot Wars (2014)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .