Out of the Dark (2014) (Gyermekek a sötétből)

outofthedark_thumbRitkán lát az ember Kolumbiában készült horrort, talán egyedül e miatt a tény miatt lehet érdekesség, különben pedig egy minden szempontból közepesen sikerült, misztikus hangulatú alkotással van dolgunk, amiben nyughatatlan szellemlények egy múlt homályába vesző titokra próbálnak fényt deríteni.

Sarah és családja a kolumbiai Santa Clara településre utazik, hogy hivatalosan is átvegye apjától a papírgyár üzemeltetését. Egy ideig rendben zajlik a beilleszkedési folyamat, majd kislányuk egyszer csak fura körülmények között megbetegedik – konkrétan egy fura szerzet keze van a dologban.

outofthedark_2Az orvos szerint nem kell aggódni, ugyanis ez csak az influenza egy helyi formája, hamar el fog múlni. Azzal a ténnyel viszont már senki sem tud mit kezdeni, amikor a lányt kendővel fedett arcú gyerekek hurcolják el a dzsungelbe. Míg a férj a baby sitter segítségével a helyi legendának jár utána, Sarah érdekes dolgokra bukkan a gyár múltjával kapcsolatban…

outofthedark_1Egy titokzatos haláleset után megörökölt kúria a dzsungel közepén, gyerekekhez kapcsolódó tragikus legenda a múltból, meglepően jól prosperáló papírgyár, valamint egy csomó nonszensz árnyalak – ilyen feltételek mellett próbál ránk ijeszteni ez az amerikai-kolumbiai-spanyol koprodukcióban készült alkotás, de valahogy mégsem sikerül neki. Az eredetinek egyáltalán nem mondható történetet néhol kellemes képekkel támogatták meg, ez viszont vajmi kevés a néző komfortzónájából való kimozdítására. Julia Stiles sem erőltette meg magát, így aztán már végleg nem lehet semmiféle maradandó élményről beszélni. Egyszer viszont simán nézhető.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Out of the Dark (2014) (Gyermekek a sötétből)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .