Frozen (2010) (Kihűlve)

Akik szoktak síelni, és már átélték azt, hogy a felvonó megáll a jeges szélben, mind elgondolkoztak azon, hogy talán be sem indul, és ott töltik az éjszakát. Ilyenkor hirtelen méghidegebb és szelesebb az idő, de azért mégis csak elindul újra. De nem minden esetben…

Dan, Joe és Dan barátnője, Parker egy síparadicsomban töltik vasárnapjukat. Szokásosan unalmas és jelentéktelen beszélgetéssel és hancúrozással töltik idejüket, majd végül estefelé sikerül lezsírozniuk a lift felügyelővel, hogy egy utolsót hadd csússzanak már le. Nyugisan mennek fel a csúcs felé, miközben lent a felügyelőt leváltják. Ő elmondja a váltásnak, hogy már csak hárman vannak fent, és vége a napnak. És ekkor lecsúszik három síelő… akik nem Dan, Parker és Joe. És az illető leállítja a felvonót. Hőseink pedig rájönnek, hogy tehetetlenek a kegyetlen jeges, szeles éjszakával szemben húsz méterrel a levegőben, alattuk pedig portáyzó farkasok állnak lesben..

Ez egy eléggé reális film. Nagyon, nagyon bele tudjuk magunkat képzelni a helyzetükbe. Minden pillanatban átérezzük a nehézségeiket, kezdve attól, hogy nem tudsz megfordulni, hogy a szélnek háttal legyél, egészen addig, hogy reggel arra kelsz fel, hogy a kezed hozzáfagyott a fémcsőhöz. Igazából igencsak kegyetlen egy film. Mivel teljes egészében kiszolgáltatott helyzetben vannak, és jóformán a legelejétől kezdve esélytelenek. Kifejezetten kegyetlen a jelent, ahol az egyikük nyílt töréssel fekszik a felvonó alatt, és farkasok köröznek körülötte…

Valójában a történet 90%-ban a felvonón játszódik, de ne ijedjünk meg, egyrészt maga a film nem túl hosszú. Másrészt annyiban jó a dinamikája, hogy ne unjunk bele, ne szokjuk meg a kegyetlen helyzetüket. Szerintem mindenképp érdemes megnézni, egyszerű mozi, de nagyon valóságos.

értékelés: 7/10

levyathan

1 Comment on "Frozen (2010) (Kihűlve)"

  1. Megnéztük, tetszett nagyon. De nem mentek el annyira messzire, mint lehetett volna és kár, hogy nem lett negatívabb végkifejlete.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .