FDR: American Badass! (2012)

fdr_thumbMíg az Abraham Lincoln: Vampire Hunter merőben érdekes koncepciója ellenére is a középszerűségbe fulladt, ez a film gyakorlatilag annak vonalán próbál valami hasonlóan formabontót alkotni. Adott ugye FDR, vagyis Franklin Delano Roosevelt, aki egyszeribe az USA nagymenője (vagy éppen aktuális faszacsávója) lesz, amikor kerekesszékében ülve is vagányan megküzd a világuralomra törő, háborús farkasemberekkel!

Roosevelt éppen vadászik haverjaival, amikor feltűnik egy vérfarkas, és miután kinyírta barátait, nekitámad. Frank ugyan felesége titkos fegyverével leteríti a fenevadat, de a harapás miatt örökre tolószékbe kényszerül. Ráadásul a boncolás során kiderül, hogy a vérfarkas bizony náci eredetű…

fdr_2Elnökségért folytatott kampánya során választókat toborozva bejárja az USA több nagyvárosát – egy helyen például felkínálják neki a házigazda feleségét. Megválasztását archív felvételek és fekete-fehér inzertek kísérik, ők pedig tejes borogatással és vázába szarással ünneplik az egészet!

fdr_9Mindeközben Mussolin, Hitler és Hirohito császár (most figyeljetek: mindhárman farkasemberek!) megegyeznek, hogy megdöntik FDR elnökségét még pedig úgy, hogy a szesztilalom miatt Mussolini gengszterei által olaszból csempészett borába és Hitler germán sörébe – Hirohito császár japán szakéjába csak azért nem, mert azt köztudottan csak a nők és a buzik isszák, haha! – vérfarkasok vérét csepegtetik, így ha azt az amerikai civilek megisszák, vérfarkasokká változnak, és FDR már nem parancsolhat nekik! Zseniális terv, mi?!

fdr_3Nemsokára persze FDR is rájön a tervre, és gépfegyverrel és rakétavetőkkel felturbózott kerekesszékével megsemmisít egy fertőzött olasz borszállítmányt. Erre Mussolini, Hitler, valamint Hirohito bedühödik, és elkezdik letámadni szomszédos országokat. Előbb Churchill jelenik meg a színen, majd segítséget kér, mivel Angliát is betámadják a nácik, később pedig FDR McArthur és Eisenhower színe előtt bejelenti az USA háborúba való belépését.

fdr_4Este a Fehér Ház tetején betép a halott Lincoln-nal (Kevin Sorbo ismét remek szerepben!), repülnek egy kört, majd ténylegesen is repülőre száll! FDR előbb a levegőből kinyírja Mussolinit, majd Hitler következik, de találatot kap a gépe, és lezuhan. Szerencsére megmenekül, és épségben hazajut.

fdr_8Garrett Brawith (rendező) és Ross Patterson (író) már bizonyítottak a kretén-kategóriás trash-filmek terén, amikor 2011-ben ránk szabadították a Poolboy: Drowning Out the Fury c. komplett elmebetegséget, Kevin Sorbo, Jason Mewes és Danny Trejo főszereplésével. Míg az a nézhetetlenül fárasztó határát súrolta, addig legújabb mozijuk egészen barátira sikerült, haha!

fdr_1Persze ezt a barátit értsd úgy, hogy tele van fárasztóbbnál-fárasztóbb baromsággal, aminek nagy része a Rooseveltet alakító színész, leginkább Leslie Nielsen-féle lökött figurájának szájából hallható. De amúgy az egész filmre jellemző, hogy iszonyatosan pihent poénokkal sziporkázik, pl. amikor az olasz vérfarkas az életéért könyörögve felajánlja FDR-nek, hogy „bármit megcsinálok, de tényleg, leszoplak!” vagy amikor a szexéhes titkárnő kiveri az elnök lebénult lábát, majd amikor mindketten elélveztek, telenyomja kecsappal és majonézzel, és egész egyszerűen lenyalja…

fdr_7De említhetném még a film közben folyton megjelenő Batman-es forgó FDR-lógót, a sör-pongozó Hitlert, az elnöki beszédet teleszkreccselő feka inast vagy az állandóan lelövésre kerülő szolgákat. Annak ellenére, hogy relatív sok az üresjárat, jól lehet szórakozni rajta, főleg mert olyan dumákat löknek benne, hogy az valami félelmetes! A film szerintem legbetegebb része akkor is a német-olasz-japán farkasemberes konferenciabeszélgetés…

fdr_6Első pillanattól kezdve látszik, hogy nem egy nagy összegből forgatták, és néhány speciális effekten kívül nincs is nagyobb durranás a filmben, viszont a vizualitás szegényessége egyáltalán nem zavaró, főleg ha a farkasemberek baromi szórakoztató kinézetére gondolunk, haha! Összegezve tehát: minimális cselekmény, telis-tele pihent poénokkal és szerethetően túljátszott karakterekkel (akiket főleg ismertebb, televíziós B-színészek alakítanak) a mindfuck szórakoztatás kedvéért!

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "FDR: American Badass! (2012)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .