Poolboy: Drowning Out the Fury (2011)

Ez a film kimeríti a fájdalmas fogalmát. Ez tényleg annyira szar… nem: ez DIREKT annyira szar, hogy a könnyem csorgott míg végignéztem, és jómagam sem tudtam eldönteni, hogy a röhögéstől, vagy a kínlódástól. Emlékeztek még a Herkules vagy az Androméda című tévésorozatokból Kevin Sorbo-ra? Igen? És Jay-re a Kevin Smith filmekből? Gondolom, Mr. Trejo-t nem kell bemutatni senkinek. Akkor készüljetek fel, de az agyatokat hagyjátok a konyhában! Ez kemény menet lesz!

Hát gyerekek, nem is tudom, hol kezdjem… Adott egy Saint James St. James (Ross Patterson) nevű félszemű pasas, aki kényelmesen ücsörögve foteljében egy balfarok hosztesz csaj társaságában elmeséli nekünk, hogy anno még 1990-ben, tíz éves korában rendezett egy akciófilmet Poolboy címmel, amit sohasem mutattak be, persze kiderül az is, hogy miért… Ám, de azon film folytatását, a Poolboy 2: Drowning Out the Fury-t… nos azt sem, kivéve a németeket. Mindenesetre most abban a kegyben részesít minket a tisztelt rendező úr, hogy megtekinthetjük méltatlanul mellőzött remekművét, különféle bővített jelenetekkel, amit akkor többek közt az amerikai cenzorok miatt kénytelen volt kihagyni a filmből.

A múvi főszerepét a neves akciósztár Jan Van Hammer (Kevin Sorbo) alakította, akit később a forgatás során bekövetkezett tragikus halála után egy ifjú tehetség, Doug Noonan (Jason Mewes) váltott fel, majd miután ő sem vált be, maga a rendező vette át a szerepet. Na de ne menjünk ennyire előre…

Vietnamban Bando (Van Hammer) elveszíti legjobb barátját, akinek jobb karját azóta is mindenhová hurcolássza, ugyanis csak ennyi maradt belőle egy bombatámadás után (ha tudnátok, milyen hasznos egy ilyen plusz kar… pl. azzal fogja a feles poharat, megvakarja a seggét, meg ilyenek 😀 ). Miután bő évtizedet töltött a helyi ópiumbarlangok és kuplerájok tanulmányozásával, kissé megkésve kézhez kapja a táviratot, miszerint az asszony tárt karokkal várja odahaza, ám mire hazaér az már egy mexikói medencepucolóval él. Bepöccen és lenyúlja a tag melós kocsiját a cuccaival együtt, közben feldúltan konstatálja magában, hogy amerikát ellepték a mexikóiak. Mikor felkeresi elhalt barátja özvegyét, hogy tudassa vele a rossz hírt és vissza adja neki a haver megmaradt kezét… rossz címre csönget be a stáb, így kénytelenek hanyatt-homlok menekülni, rendező gyerek szeme oda… 😀 Közben Mr. Saint James St. James egyes jelenetek között megszakítja a vetítést és az egykori stáb más tagjaival egyetemben beszél a forgatás körülményeiről, meg egyéb érdekességekről… hehehe

Közben Bando nejének szeretője kinyírja a nőt meg a gyereket (jah, közben az is lett valahogy 😀 ), de mire emberünk kihalászná a vízen lebegő gumibabákat, már nem tehet értük semmit… Ekkor születik meg Poolboy! Miután felpengésített-kiköszörült hosszúnyelű medencetisztító hálójával lehenteli a medencés tagot meg a bandáját (ezen a részen konkrétan beszartam!!! :D) úgy dönt, a kertvárosi fehérek medencéjét tisztogatva egyúttal a környéket is megtisztogatja a mehikói söpredéktől. Közben Caesar (Danny Trejo) fülébe jut, hogy a kilencedik kedvenc öcsikéje (a negyvenből 😀 ) durva halált halt valami fehér gyerek keze által. Na, több se kell neki, összeszedi a bradákat és nekiindulnak felhajtani a szarházit.

Miután megtekinthettük a rendező által utólag beszúrt néhány plusz szexjenetet, a Poolboy tiszteletére rendezett partin (medencésen, ofkorz) találjuk magunkat, ahol vígan hasziendázik a teljes fehér szomszédság, lobognak a csöcsök, fogynak a csíkok a tükörről, a tévé meg eközben a kismillió elhullott mehikóiról harsog, akiket Poolboy kockázott fel az utóbbi időben. De ugye még ott van Ceasar, aki a kopók szerint szövetkezett valami Stephen Hawking-forma elvetemült orosz tudóssal, de hogy a robot hangú krapeknak mi elintéznivalója van Poolboy-al és mi okozta a főszereplő tragikus halálát, pláne miköze ennek az egésznek egy homokos bohóchoz vagy a szaxofonozó Hitlerhez? Gegek és agyzsibbasztó baromságok garmadán át minderre fény derül azoknak, akik bírják cérnával!

Annyit fűznék még hozzá, hogy ez tényleg egy kegyetlenül szar film, a kilencvenes évek akciózsánerének otromba paródiája, szánt szándékkal lóbádzset és ámátőr megoldásokkal meg Ed Wood-féle szedett-vedett beollózott jelenetekkel, az előre lefűrészelt fejű bábútól a rajzolt művérig műanyag végtagok, gumibabák és plüss rottweilerek tömkelege ad táptalajt a pofátlanul túljátszott műripacs, sőt atomgagyi alakításoknak, amit könnyek nélkül képtelenség végignézni! Kevin Sorbo akkorát alakít benne, hogy még most is azon flesselek mekkora arc ez a tag 😀 Danny Trejo hozza a szokott keménykedős 🙂 formáját, őt egyszerűen nem lehet nem szeretni 😀 Jay Mewes meg eleve egy nagy figura. Csak a legbátrabbaknak ajánlom! 😀

3,5/10 vagy 6/10 nézőpont kérdése 😀

phobic23

4 Comments on "Poolboy: Drowning Out the Fury (2011)"

  1. Cikklista frissítve idáig!

  2. bazzzze, ott hever már vagy két hónapja a gépemen, de mivel nem leltem hozzá eddig még normálisnak mondható feliratot, így kicsit jegeltem eme remek elmebetegséget… =)

  3. nos ez annyira xar :D, már ahogy irtad, valszeg meglesem, de egyenlore nincs felirat hozzá, vagyis nem találtam

  4. Nincs, én se találtam, még angolt se… Bár sztem sokkal nem árnyalja a hatást az sem, ha pontosan érted miről beszélnek 😀

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .