Ash vs Evil Dead: interjú az alkotókkal

A Bloody-Disgusting készített interjút az Ash vs. Evil Dead sorozat legfontosabb alakjaival, Sam Raimi, Robert Tapert, Bruce Campbell nyilatkozott annak kapcsán, hogy a Starz új, a Sam Raimi által megálmodott Evil Dead (Gonosz Halott) világán játszódó szériájának a forgatása megkezdődött.

A 10 részből álló első évadban Ashley J. Williams (Bruce Campbell) visszatér az “öregedőfélben-lévő-playboy/láncfurészkezű-szörnyvadász” szerepében, nem túl meglepő módon az utóbbi 30 évét azzal töltötte Ash, hogy minden felelősséget és komolyságot messze elkerült. Amikor egy deadite (élőhalott) járvány fenyegeti pusztulással az emberiséget, Ash rákényszerül, hogy szembenézzen a belső- és igencsak valódi démonaival. Ash vs Evil Dead Raimi szerint Ash sok barátot és ellenséget fog szerezni. “Egy csapat fog Ash mellett állni, az egyikük, Pablo (Simon Bolivar), egy fiatal bevándorló aki “nagyon szeretne amerikai lenni” a gyökereit elfelejtve – Ash mellett fedezi majd fel, mik is az igazán fontos dolgok.

Kelly Maxwell (Dana DeLorenzo) Pablo szerelme. Elsőre nem hisz Ashben, és nem is akar része lenni semmi vele kapcsolatosnak, de mégiscsak a csapat része lesz. Felfedezik együtt, hogy egy egyszerű hullatámadásnál többről van itt szó…Jill Marie Jones alakítja Amanda Fishert, egy rendornőt, aki találkozik a természetfölöttivel, és ez nem tesz jót az állásának. Elindul, hogy levadássza Asht, mivel őt tartja felelősnek a hullahegyekért, amiket talált. Ruby (Lucy Lawless) lesz a társa, aki többet tud a Gonosz Halottakról – és szintén Asht kergeti.”

 A részek 30 perc hosszúak lesznek, Raimi szerint “Kifejezetten értékelem, hogy a Starz belement a félórás felosztásba. Királyság, mivel tényleg rá leszünk kényszerítve, hogy gyorsan történjenek a dolgok, nem kell ide sok “másodlagos-karakter-háttértörténet” – egyszóval nem lesz megállás”Apropó Ash – 1981 óta azért eltelt egy kis idő. Milyen mentális állapotban találjuk őt a sorozatra? Hogy lehet, hogy nem kattant meg mostanra?

“Miből gondoljátok, hogy Ash épelméjű maradt. Dehogy is!” – viccelődött Campbell.

“Rá fogtok jönni, hogy Asht bizony eléggé megviselték a történések. A Sötétség Seregében emberek százainak a haláláért volt felelos – mivel nem jegyzett meg három szót – na ez az ürge az, akinek meg kell mentenie a földet!”

Raimi hozzátette: “Nem jobb/szebb/józanabb, mint mióta legutóbb láttuk. Pont az ellenkezoje…a kor nyomott hagyott rajta. Na és persze bátrabb sem lett…eléggé mélyponton van, amikor bekapcsolódunk a történetébe.”Arról, hogy Ash mit csinált ennyi év alatt – Raimi a következot válaszolta: “Rejtőzködött, csendes életet élt – de a sorozat elején visszatérnek a Hullalények, és valakinek szembe kell velük szállni!”.

És hogy Ash hibája-e a Deadite-ok visszatérése? Raimi válasza csak annyi volt: “Természetesen!”.Evil-Dead-2-Bruce-CampbellMi a helyzet a nőkkel, akikre Ash szemet vet(het)? “Nagyon óvatos lennék, aki Ash-el randizni megy, bizony gyakran holtan végzik…”

Mi teszi Ash-t ennyire népszerűvé? Ő egy teljesen átlagos ember….”Ash-nek nincsenek különleges képességei – nem korábbi kommandós vagy CIA-s, nem vett részt semmilyen kiképzésen – azaz Ash olyan, mint a legtöbb néző! De kiállta az idő próbáját, és sokan tudnak vele azonosulni.”

“A közönség szurkol Ashnek, nevet rajta és néha bosszankodik miatta. Egyszer kiállna mellette a néző, másszor bemosna neki egyet. A legtöbb hős a mozikban hibátlan – és ez megőrjít engem.”

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy az “Ash vs. Evil Dead” hol lesz majd az Evil Dead világában? – Raimi válasza meglepő lehet…

“Nincs egy közös háttér, univerzum az eddigi részekkel. Az Evil Dead II világának egy némileg eltérő változatában zajlanak majd a történések. Nem akarok túl sok titkot előre elárulni – így legyen elég ennyi válasznak”

Tapert fele irányult a következő kérdés: Akkor a Sötétség Serege nem is történt meg Ashhel a sorozat szerint?

“A Sötétség Serege nem történt meg. Azaz Ash valóban megtapasztalt elég rossz dolgokat itt is, de nem fogunk ezekre hivatkozni, szóval valami emléke lesz – valamiről…”

Raimi folytatta: “Hadd legyünk kicsit “politikusok” ebben a kérdésben. Nem akarjuk sem megerősíteni, sem cáfolni az állítást. Azt akarjuk, hogy a közönség minden előzetes elvárás nélkül üljön le nézni – úgy alkotjuk meg, hogy az is élvezhesse, aki nem látta egyik filmet sem. De ha láttad a három részt, akkor is lesz kikacsintás ezekre – ez volt a cél.”Det0pc9Az újraalkotott Evil Dead világ természetesen új Hullalényeket is fog hozni.

“Ki akarjuk bővíteni a hátteret, így találkozhatunk majd Deadite-okkal, akik el fognak nagyon is térni az eddig ismertektől. Nem csak új Hullák, hanem más teremtmények is lesznek majd benne – meg fog lepődni a közönség!”

Raimi megerősítette, hogy az új sorozat ötvözi majd a horrort és a humort.

“Keveri majd a Gonosz Halott filmek minden fontosabb elemét. Intenzív, sokkoló horror lesz benne, a cél, hogy megijesszük a közönséget. De persze megjelenik majd a komikus rész is, talán ezt szerették a rajongók a filmekben leginkább. Bruce egyre nagyobb szerepet kapott. Az első részben ő volt a főszereplő, és ennyi. A második részre vettük észre, hogy a nézőknek ez mennyire bejött, így ez már lényegében csak róla szólt. A Sötétség Serege meg learatta azokat a babérokat, amiket az első rész felépített.”VuY0tHlTapert szóba hozta a keményebb jelenetek kérdését is:

“Természetesen folytatni akarjuk a tradíciót. Roger Murray-el együtt dolgozunk, hogy az egyik legfontosabb elvárásnak megfeleljünk -lesz bőven elég “gore” és “szörnyek”, csak új változatban.” Campbell hozzátette (sokunk örömére) “Ez NEM lesz egy lebutított változata az Evil Dead-nek. Hatalmas szerencsénk van, hogy a Starz áll mögöttünk, így nincs semmi korlát. A rajongóknak nem kell egy kiszinezett Gonosz Halott. Hardcore cucc kell, és meg is fogják kapni!”

Ha már GOREFEST, az egyik legfontosabb kérdés, Mi fogja elősegíteni ezt?

Raimi megerősítette, hogy noha új változatot itt nem fogunk látni a kult-láncfűrészből, de a régi klasszikus új fényben csillog, és készen áll a Deadite-ok csonkolására!

“Bruce megőrizte az utóbbi 30 évben, biztos-ami-biztos. Rettegett a Hullák visszatérésétől, így ezt készenlétben tartotta. Láthatjuk tehát az legendás fegyver zümmögő visszatérését is majd – Deadite-okon tesztelve persze!”

ph6twlY

fixxerx (www.bloody-disgusting.com alapján)

Be the first to comment on "Ash vs Evil Dead: interjú az alkotókkal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..