Blubberella (2011)

Blubb_thumbUwe Boll – bár távol álljon tőlem, hogy Cormanhez hasonlítsam -, Roger Corman iskoláját követve egy helyszínen, ugyanazokkal a karakterekkel, egy időben két frenetikus filmet is leforgatott. A BloodRayne: The Third Reich-et és cikkem tárgyát. Elmondása szerint, így sajnos nem jutott elég idő a Blubberellára, aminek az utolsó negyven perce így szar lett. Drága Uwe! Nem csak az utolsó negyven perc lett szar.

Blubberella étkezési gondokkal küzdő, finoman túlsúlyos, félig ember félig vámpír. 1940-ben járunk, Európát a nácik uralják. Blubberella (mostantól csak Blu) pedig hivatásos náci vadász, akit összesodor a nagy őszi hófúvás pár partizánnal, akik Adolf Hitler (mostantól Dolfi bácsi) uralmának végét óhajtják. A szövetség megalakul a nácik meg hullnak. Vágás

Blubb01

Alapvetően történet nincs, inkább a helyzetkomikumokra épül a Blu. Az első húsz percecske kimondottan viccesre sikeredett, például mikor kinyitják az egyik marhavagon ajtaját, az első dolga a homárnak, hogy légfrissítővel befúj egy kis illatfelhőt. Aktuális popkultúrális utalás: ’Ez egy vámpír! Tudja!? Dracula, Blade, Blade 2, Dark Shadows? Bár a Dark Shadows egy szappanopera’….és mindezt a náciknak példaként 1940-ben egy Lenin fejű örült professzortól.

Blubb02

Kimerem jelenteni, hogy Boll mesterben most is ott volt a jó szándék. Újból itt van Paré, van Clint Howard is, Uwe pedig saját maga alakítja Dolfi bácsit, ráadásul echte németként a film végére még egy ilyen szöveget is odabiggyeszt: Extra special thanks to Adolf Hitler for making so many great movies possible. – mondom a jó szándék… 🙂

Értékelés: 1/10

Miskei

Be the first to comment on "Blubberella (2011)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .