BloodRayne: The Third Reich (2010)

bloodrayne33A BloodRayne II megtekintése előtt még reménykedtem, hogy Uwe Boll kedvenc szériája ( a szintén már harmadik résznél tartó A király nevében mellett) nyújtani fog valamilyen szórakozást, valamilyen emlékezetes pillanatot, esetleg epikus hülyeséget. Ennek ellenére a Deliverance csúnya pofára esésnek bizonyult, egy vontatott, bugyuta, klisés és szánalmas szarkupacnak, amely nyílegyenesen múlta alul a thrash filmekkel szemben támasztott meglehetősen alacsony elvárásaimat is. Következett a BloodRayne harmadik része, és ismét reménykedni kezdtem: Boll a jelek szerint eljutott addig, hogy legalább fél perc játékmenetet megnézzen a feldolgozott játéksorozatból, és az előzetesek egy modern nazisploitationt, egy vérgőzös agyatlan másfél órás vagdalózást ígértek, valóságos mennyországot az előző rész jellegtelen spagettiwestern próbálkozása után. Sajnos úgy vélem, nem mondok újat a nap alatt, ha már most előre kijelentem, Boll papa még ezt is sikeresen félrebarmolta.

 

bloodrayne31

Rayne a második világháború során visszatér Európába, hogy miután a vámpírpopuláció jelentős részét már kivégezte, egy új, nagyobb gonoszt tűzzön a pengéire: Hitlert és a Harmadik Birodalmat. Az egyik ilyen összecsapás során azonban véletlenül az egyik leszúrt náci vezető megízleli Rayne vérét, és maga is fényjáró damphyrrá változik. Vörös hajú darálógépünk így kénytelen szövetkezni egy csapat ellenállóval, hogy megállítsa a nácikat, mielőtt azok megfejtik a vámpírgyártás titkait, és halhatatlan vérszívóvá tehetik Hitlert.

bloodrayne32

Még maga a történet sem hangzik rosszul, igaz? Klisés, ostoba, kiszámítható, a világháború csak jellegtelen háttér, a nácik pedig elvetemült, agyatlan rajzfilm gonoszokként vannak ábrázolva, de egy kiadós thrash őrjöngéshez ez is bőven elég. Boll viszont még ezzel sem tud élni, hiába érződik a filmen már valamilyen szinten inkább az önirónia, mint a szokásos önistenítés, hibát hibára halmoz, képtelen konzisztens cselekményt és narratívát vezetni, élvezhető karaktereket írni, vagy pedig úgy általánosságban olyan filmet készíteni, melyet nem akar bármelyik önérzetes néző tíz perc után a lejátszóból a kukába dobni. Natassia Malthe továbbra is botrányos választás főhősnek, hiába vagdalózik többet, hiába adagolja a film sokkal nagyobb dózisban a vért és a beleket, még mindig annyira hihető harcedzett antihősként, mint egy beszélő díszhal. Legalább aki az ilyesmire kíváncsi, megcsodálhatja hősnőnket két softcore-ba hajló szex jelenetben is, amelyek a rendező és a forgatókönyvíró(k) dramaturgiai képességeit is remekül prezentálják. Köztudott ugyanis, hogy kefélésre a legalkalmasabb hely a bordély, ahol Rayne a nácik elől bujkál, illetve egy német fogolyszállító, ahol az időt akár szökésre is lehetne fordítani a kettyintés helyett, de előbbit teszik, így átérezhetjük a mély és szenvedélyes kapcsolatot Rayne és az ellenállók vezetője között, akivel a film elején találkozik életében először.

bloodrayne33

Az akciójelenetek borzasztó unalmasak, lélektelenek és ritkák, a filmet gyakorlatilag bármilyen szempontból vizsgáltam, csak átlagos, leggyakrabban átlagon aluli elemeket és megvalósításokat találtam. Egyetlen pozitívuma van a filmnek, a Clint Howard által alakított őrült tudós, aki annyira paródiába illő, eltúlzott karakter, hogy szinte lehetetlen nem szórakozni rajta, a végletekig túlerőltetett kiejtésén, vagy a film többi részét szinte figyelmen kívül hagyó meglátásain, tervein. Ha legalább a stáb fele úgy fogta volna fel a filmet, ahogy Howard (és Boll nem forgatott volna ugyanazon a helyszínen és ugyanazzal a stábbal párhuzamosan egy másik filmet is), talán még élvezhető, szórakoztató alkotás is lehetett volna a Third Reich, viszont messze nem ez történt, a végeredmény pedig ugyanúgy a pöcegödör mélyén landolt, mint szinte minden más, amihez Boll a nevét adta. Kerüljétek el messzire, az egész sorozatot, Boll egész munkásságát, unalmas időpazarlás az egész.

értékelés: 1/10

Zoo_Lee

Be the first to comment on "BloodRayne: The Third Reich (2010)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..