Violent Shit 3: Infantry of Doom (1999)

violentshit3_thumbMivel a Violent Shit 2. volt olyan szar, hogy érdekeljen a folytatás, néhányan megrendeltük egy Internetről a trilógia záró epizódját (egy kisebb vagyonért), az Infantry of Doom-ot – pontosabban a Zombie Doom-ot, mivel USA-ból jött a film, ott pedig ezen a néven adták ki. Aztán bő két hónap múlva kaptunk is egy minőségileg erősen kifogásolható másolatot(!). Hát sajnos jár így az ember néha… Tízezer forintért szerintem joggal elvárhatná az ember a tökéletes (vagy legalábbis nagyon jó) minőséget – az, hogy a film nézhető, nem nagy vígasz. De legalább maga a film nagyon jó. Mármint ahhoz képest amire számítani lehetett az előző rész, valamint a bemutató alapján. A kivégzős jelenetek hihetetlenül brutálisak, bár a többségük annyira el van túlozva, hogy az már inkább nevetséges mintsem gusztustalan. Az eddigi részekkel ellentétben Schnaas valami összefüggő sztorifélét is összehozott, ami persze igen primitívre sikerült, de legalább “összetartja” a film jeleneteit.

violentshit31

Egy hajóval három férfi érkezik a szigetre. Poénkodni kezdenek, hogy ez biztosan Dr. Moreau szigete, meg hogy megkefélik az amazonokat, de hamarosan igen unszimpatikus maszkos ürgék jelennek meg, akik elcipelik a három vendéget egy helyre, ami egyrészt edző-, másrészt kivégzőtáborként üzemel. Itt három kellemetlen alakkal ismerkedhetünk meg; az egyikőjük Karl Junior, aki a második rész óta megtanult (normálisan) beszélni, de a “Conan a barbár” típusú szerkója elég égő. ő vezeti a kivégzéseket, a táborlakók pedig Mesternek szólítják. Apja, idősebbik Karl rothadó zombiként van jelen… az ő szerepe leginkább idióta hörgésekre és hasonlóan lényegtelen dolgokra korlátozódik. Ennél sokkal érdekesebb figura a tábor “orvosa”, Dr. Senius. őt a film készítői Adolf Hitler mintájára formálták meg – kis bajusz, oldalrafésült haj, no és gyakori karlengetés. Az ő feladata egyébként az emberek (élve)boncolása, így nem csak a fűrerre, de Mengelére is emlékeztet… Karl-ék hőseink szeme láttára igen zaftos kivégzéseket rendeznek – csoportos lefejezés, megnyúzás kampókkal és láncokkal (a’la Hellraiser)…

Miután a három új vendég egyike leköpi a mestert, akit emiatt szintén kivégeznek, a maradék kettőt szabadon engedik, hogy majd később utánuk mennek és levadásszák őket. Ismerős a játékszabály, kb. húszmillió filmben láthattunk már hasonlót. A két menekülőhöz csatlakozik egy Leon nevű kínai gyerek is, aki egykor Karl embere volt, de aztán ellene fordult így bebörtönözték.
Az erdőben zombik egész serege támad rá a csapatra, de ekkor megjelenik Leon két haverja, akik karatetudásukkal lerendezik az élőhalottakat. A két hajós fazon harc közben elmenekül, később pedig ki is végzik őket Karl emberei. Leon és a két karatés haverja elhatározzák, hogy véget kell vetni a terrornak, ezért visszasettenkednek a táborba, fegyvereket lopnak és egy jól kidolgozott stratégiával kiirtják az egész tábort. A film végén a két Karl is elhalálozik, és ezzel befejeződik a trilógia.

violentshit32

A Violent Shit 3 első kétharmada nagyon tetszett, de amikor megjelent a két karatés manus és átment a film egy erősen lebutított Story of Ricky-Rambó keresztezésbe, az már kevésbé. Szerintem több zombi és kevesebb harci jelenet kellett volna a filmbe, és a maszkos embereket is lényegesen keményebbre kellett volna megcsinálni (de azért így se volt rossz!). A trükkök többsége (pl. Senius boncolásai) nagyon jók, egyes jelenetek nevetségesek (mikor Karl kitépi az egyik emberének a gerincoszlopát a seggén keresztül), néhány szétroncsolt művégtagról pedig nagyon látszik, hogy nem igazi – de a francot se zavarja. 🙂 Azért a trilógiában a Zombie Doom még mindig magasan a legjobb rész és ha könnyű lenne beszerezni ajánlanám is a megvételét, de véleményem szerint nem érdemes az amerikai VHS változattal kockáztatni (tapasztalat). Apropó, Andreas Schnaas oldalán ({www.violentshit.de}) azt olvastam, hogy mostanában valamikor az egész trilógiát kiadják/kiadták DVD-n (VHS-en már néhány hónapja megjelent), néhány extra (trailer, “making of”) társaságában!

[2004. május: a két évvel korábban írt ismertetőmben említett Violent Shit Trilogy DVD-t valóban kiadták, dupla DVD-n, több mint 5 órányi játékidővel. A két korongon a három film mellett helyet kapott néhány trailer (a japán trailereken beszartam), making of, felvételek a premierről, és persze az audiókommentár – minden filmhez. – Blizz]

 

értékelés: 9/10

Blizz

Be the first to comment on "Violent Shit 3: Infantry of Doom (1999)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .