The Tortured (2010)

The Tortured (13)Te mit tennél azzal az emberrel, aki tönkretette az életed? Mit tennél azzal, aki minden ok nélkül, különös kegyetlenséggel megölte azt, akit legjobban szeretsz? Hogyan állnál rajta bosszút, milyen kínzásokat követnél el rajta, hogy fájdalma még nagyobb legyen? A The Tortured egy olyan témát dolgoz fel, amelyet valószínűleg mindannyian átgondoltunk már többé-kevésbé komolyan.

Elise és Craig kisfiát, Benjamint elrabolja egy sorozatgyilkos, John Kozlowski. A számtalan horrorfilmből ismert Bill Moseley által megformált karakter különös kegyetlenséggel végül megöli a fiút, ám a bíróság csupán 25 évre ítéli el. A reményvesztett, összezuhant házaspár bosszút esküszik, és végül sikerül is elrabolniuk Kozlowskit. Tervük világos: olyan testi szenvedésekkel kivégezni a gyilkost, amilyen lelki sérüléseket ők elszenvedtek.

The_Tortured_Credit_Bob_Akester

Az amúgy sem túl hosszú filmben viszonylag későn kezdődik el az érdemi rész, vagyis maga a folyamat. Nem a legkreatívabb és nem is a legvéresebb ebben a témában (habár az én ismeretem a témában aligha teljes), de azért kellően hatásos jelenetek vannak benne. Azt leszögezhetem, hogy a befejezés igen elgondolkodtató és nyugtalanító. Többen támaszthatnak kifogásokat a lezárással kapcsolatban, ám a célját maximálisan elérte.

Összességében egy élvezetes, jó film volt, amelyen az utolsó percek még többet dobtak. A logikai bukfencek felett szemet lehet hunyni, a szereplőkkel pedig együtt lehet érezni. Nem a legjobb horror, de egyszeri szórakozásnak éppen megteszi.

the-tortured-2012-abduction

A film nem véletlenül került most bemutatásra, jövő héten kezdjük ugyanis új tematikus cikksorozatunkat, melyben válogatott kínzási módszereket mutatunk majd be részletesebben. A történelmi háttér mellett természetesen igyekszünk a különös kegyetlenségű eljárások élettani hatásait is vizsgálni.

Értékelés: 7/10

iMDB

1 Comment on "The Tortured (2010)"

  1. Tényleg nem rossz, hatásos thriller. Bár egy rabszállító kocsit eltéríteni nem éppen egy átlagos embernek szánt feladat, ettöl függetlenül nézhetö.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .