All Hallow’s Eve 2 (2015)

ahe2_thumbE másfél órás antológiában többnyire Halloweenkor játszódó, horrorisztikus sztorikat láthatunk, melyek a kerettörténet szerint egy VHS kazettán kaptak helyet, amit egy ismeretlen töklámpás-maszkos alak helyezett el a főszereplő lány ajtaja előtt. Ő pedig nyilván végignézi az összeset, mielőtt elhalálozna. Mert a halála is tök nyilvánvaló, haha!

Mindenszentek alkalmából ugyan kihagyhatatlan epizódoknak minősül a jelmezekben házról-házra járó gyerekek lelkes kis csapata, a fura szomszéd még furább halloween-i dekorációja vagy a balszerencsésen végződő töklámpás faragás, de találhatunk még kevésbé a tematikához kapcsolódó szituációkat is, mint amilyen az ágy alatti szörny támadása, a gyilkossal való liftben rekedés, a halott barátnő FB-on keresztüli bosszúja, vagy éppen az apa és fiú áldozati estéje az erdőben.

ahe2_1Az az igazság, hogy a nyolc történet közül, csupán egy-két részt tűnt valóban szórakoztatónak – ilyen például rögtön a kezdő Jack Attack vagy a már-már japán szellemes filmek atmoszférájának egyes jegyeit magán hordozó, és egyébként is remek képekkel és vágással operál Alexia.

ahe2_2A többségében viszont kidolgozatlan és összecsapott (Masochrist vagy The Offering) vagy túlnyújtott (A Boy’s Life), de mindenképpen középszerű részek úgy húznak el mellettünk, hogy észre se vesszük, néha pedig szimplán hiányérzet lesz úrrá rajtunk a hatalmas kihagyott lehetőségek (értsd: csattanók) okán.

ahe2_3Bármennyire próbálják, csak nem tudnak igazán hatásosak lenni ezek a VHS mintájára készült (előre megjósolható befejezéssel záruló), kerettörténetbe ágyazott kis szösszenetek. Egyszer azért elmegy.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "All Hallow’s Eve 2 (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .