Predator: Dark Ages (2015)

predatordarkage_thumbJames Bushe és csapata a Kickstarter-en kezdett pénzgyűjtésbe egy újabb Ragadozó-filmhez. Nem kell nagy stúdiós, hatalmas sztárokkal operáló, CGI-ben dagonyázó mega-produkcióra gondolni, csupán egy alig félórás rajongói filmről van szó – ebben a kategóriában viszont elég profinak tűnik. Habár a 2015. év értékelésénél kihagytam a szórásból, most mindenképpen szeretnék róla bővebben is szót ejteni!

Egy csapat keresztes lovag tart hazafelé, amikor egy – elsőre meglehetősen antipatikus – szaracén harcos kéri segítségüket, ugyanis a közelben egy istentelen bestia ólálkodik. Harcosaink eleinte alig akarják elhinni a természetfölötti erejű lényről szóló mendemondát, később viszont már durván szembesülniük kell vele a közeli erdőben…

predatordarkage_1Ugye a Ragadozó második részének vége felé egy „jelentéktelennek tűnő” pillanat elejéig megtudhatjuk, hogy ezek a lények bizony már több száz éve visszajárnak vadászni a Földünkre. Gondolom, így fogant meg az ötlet, melynek megvalósítása aztán egészen pofásra sikerült.

predatordarkage_3Ragadozónk közel hibátlanul hozza a nagy stúdiós filmek által kitalált és megvalósított karakterisztikát, de a különféle harci kasztba tartozó szereplőink játékával sincs semmi komolyabb gond. Bár a történetmesélésben próbál kicsit eltérő lenni, hangulatában mindenképpen az első (klasszikus!) filmhez közelít, csak éppen a dzsungel helyett erdőség ad otthont a harcnak. Helyenként persze meg-megvillan, hogy ez mégiscsak egy rajongói alkotás, de én azt mondom, hogy soha rosszabbat!

Rövidfilmünk megtekinthető ITT!

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Predator: Dark Ages (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .