Behemoth (2011) (Behemót)

behemoth_thumbÓborzalom! A Behemót az a film, aminek tényleg nem szabadna elkészülnie, és nem azért mert annyira szar, hanem mert annyira tipikus, egyszerű séma menti átlag mozi, ami küszködve fogja vissza magát, és nem mer egyetlen lépést sem tenni semmilyen irányba. Akkó meg minek van?!

Földrengés rázza meg Kanada egy kisvárosát és bár a helyiek a nagy magmatikus hegy szomszédságában laknak, vulkánkitöréstől nem tartanak. Viszont egyre erősebbek és sűrűbbek a föld fájásai, érzem Bergerac-i orrommal, hogy valami történi fog. Lehet, hogy egy geotermikus anomáliával állunk szembe?

behemoth02

Szereplők: A főhős az erdész (neve nem lényeges, amúgy csak lusta vagyok megnézni az IMDB-n), Ő a főszaki, helikoptert vezet, ismeri a természetet, univerzális bárhol bevethető szakember. A húga épp az erdőben sátorozik a barátjával, aki lánykérésre készül. Apjuk professzor, akinek revelációi vannak, ami annyit tesz látomások gyötrik. Pluszban, csak hogy a romantikus vágyálom is szerepet kapjon, erdészünk kap egy csajt, aki mindenhez ért, ráadásul a seriff lánya, így folyamatosan ott sertepertél az origó körül. A seriff karaktere adhatott volna egyedül lökést a filmnek, persze csak és szigorúan a maga „senkinek nem hiszek, nincs itt baj” – archetipikus módján, de őt a felénél kiírják.

behemoth01

Namost! Nem tudom ki milyen lényt képzettársít a behemót szóhoz, de valószínű az én Heroes of Might and Magic-en edzett agyam tévúton jár. Az alkotók ugyanis leszarták Jób könyvének 40.fejezétnek 19. versét, és egy póklábú polipteknőst álmodtak meg, ami eladhatóbb cím is lett volna. Az idők előtti Behemót itt a másik vízi szörnnyel a Leviatánnal lett ötvözve, de(!) egyfejű mutáns krisztofóró módjára nem csinál semmit, csak cséphadar a csápjaival a hegy tetején, és várja, hogy kilőjék a honvédségi geológusok által ott hagyott, vállról indítható résztöltetű rakétával.

Amint a bevezetőben említettem, a probléma, hogy nem mozdul el egyik irányba sem. Vagy lenne átgondoltabb, vagy ugrana egyet a trash irányába, de így, hogy nincs humor, nincs vér, sőt igazából halál is alig, akkor tényleg minek készült el?

Értékelés: 1/10

Miskei

Be the first to comment on "Behemoth (2011) (Behemót)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .