Blessed (2004) (Gyilkos áldás)

blessed_thumbHoward házaspár élete kezd egyenesbe jönni, mert bár a családfő Craig most vesztette el az állását, Samantha alsós tanári fizetése pedig a rezsire is alig elég, Craig regényére egy huszonötezer dolláros előleget ajánlottak, így már jöhet a gyermekáldás. Csak sajnos nem lehet gyerekük.

Szerencsére létezik egy klinika, ahol igen magas százalékban tudnak segíteni a hozzájuk hasonló házaspároknak, így Samanthába is beültetnek két megtermékenyített petesejtett, mondván, ha az egyik mégsem maradna életben, még mindig van ott egy kispados, aki beugrik. Viszont Howardék nagy örömére mindkettő beágyazódik, és ikreket várhatnak. Nem tudják, hogy valójában az egyik embrió a másik klónozott verziója, és arra hívatott, hogy születésük után leszámoljon az emberiséggel és új hatalom jöjjön létre.

blessed01

Három hónappal a szintén gyenge Godsend – A teremtés klinikája című Robert De Niro mozi után küldték fesztiválokra, hogy aztán fülét behúzva elkushadjon, és például nálunk is három évvel később szemlesütve ballagjon be a DVD piacra.  Nem véletlenül. Ahogy elődje, úgy a Blessed sem képes feszültséget teremteni, hagyja a cselekményt elsikkadni, az egyetlen szereplőt pedig, aki tudja, és érzi, hogy cselekednie kell, a játékidő végére, az események felpörgetésére tartogatja. Akkora viszont már késő.

blessed02

Heather Graham mondjuk nagy kedvencem. Piszok jó teste van! A filmgeekeket pedig Andy Serkis és David Hemmings jelenléte hozhatja lázba, kár, hogy Hemmings ezzel a mozival búcsúzott.  Felejthető, rendezője Simon Fellows pedig elment a videózás irányába Snipes és Van Damme nagymesterekkel.

Értékelés: 4/10

Miskei

Be the first to comment on "Blessed (2004) (Gyilkos áldás)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .