Spiker (2007) (A szeg)

spiker_thumb A 2007-es év nagy szégyene a Szeg, azé az évé, amelyik olyan filmeket adott, mint a REC, 28 héttel később, Grindhouse, Frontiére(s), Trick ’r Treat, Inside és a Metamorfózis! Ha túl tettük magunkat a nosztalgia érzésén, akkor nézzük meg miért is lehet pusztán önmagáért utálni Frank „3.5-ös átlag fölé soha nem megyek az IMDB-n” Zagarino rendezését!

Épp áthelyezik egy másik börtönbe a valaha élt legbrutálisabb gyilkost Szeget, ezt a rózsaszínszemű, albínó rohadékot, aki főleg ácsszeggel gyilkolt innen a név. Két őr, egy seriff és a helyettese szállítja egy kompon, ahonnan nagyon találékonyan megszökik. De mivel meglövik, és ráadásul a vízben elmerült ezért a seriff csak a holttest keresésére küld ki csapatokat, persze Szeg már rég úton van, hogy a régmúltban elkezdett bosszúját a börtönévek után végre befejezze.

spiker01

Mitadisten, pont ezen a napon a seriff helyettes unokahúga öt barátjával pont a hajdan volt gyilkosságok helyszínére mennek, pici szeánszot tartani, beszélni a holtakkal, meg pettingelni. Innen már egyértelmű, hogy Szegnek szép számmal lesz dolga, de azzal Ő sem számolt, hogy egy kísértet is felüti a fejét.

Nyíltan vállalt videós amatőr film, ettől függetlenül van légifelvétel, néha még több beállításból tudnak egy-egy jelenetet összevágni, ami nem kis munka ám! De komolyan, szépen építkezik, lépésről lépésre alakul egésszé a mozi, semmivel sem rosszabb, mint bármelyik slasher, muhaha! Csak pont a feszültség keltésnél rontják el, illetve az actori munkánál lóg ki a lóláb… vagyis lóg ki a szeg. Tényleg elképesztő mennyire nem sikerült atmoszférát kreálni.

spiker02

Viszont Zagarino még mindig a best. A hatalmas rutin, ami mögötte van (Cyborg zsaru 3; Sohase mondd, hogy halál; Gyilkosságra kiképezve; Lopakodó) alkalmassá teszi, hogy akkora faarccal formálja meg a gonoszt, hogy a szeg lepattan róla. Csak remélni tudom, hogy Franky fiú soha nem akasztja szegre a bőrdzsekijét!

Értékelés: 2/10

Miskei

Be the first to comment on "Spiker (2007) (A szeg)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .