Unnatural (2015)

unnaturla_thumbSzép lassan jövünk ki a télből, mínuszokra egyre kevésbé lehet számítani, éppen ezért tegyünk egy utolsó tiszteletkört a fagyos Alaszkába, ahol Emberevő, a vadon legszeretetreméltóbb lakója éppen emberekre portyázik. Jég, túlélés, erdei kabin, óriásmedve… elő a popcornnal!!

Alaszka eldugottabb területein nem sok emberalkotta épületeket lehet találni, kivétel persze a kulcsosházakat, vadászkabinokat, és természetesen olyan kísérleti laboratóriumokat, ahonnan megszökhet egy legyőzhetetlen, veszett óriásmedve, aki KIZÁRÓLAG emberre vadászik. Semmi baj sincs ezzel, mivel a közeli vadászkabinban meghúzódó társaság már felemlegeti Emberevőt, aki egy olyan medve, ami nem alszik téli álmot, és az emberek által felelőtlenül megölt állatok lelkéből jött létre. Elszökött kísérlet, vagy őslakos hiedelem, mit számít, a lényeg hogy Emberevő tényleg a környéken portyázik! Hamarosan megkezdődik a macska-egér harc az elszigetelt vadászkunyhóban, és mi boldogan várjuk az elkerülhetetlent…

unnatural2

Az Unnatural egy tipikus survival horror, és ennek minden klisés/unt/szeretett elemével rendelkezik. A relatív kevés költségvetésből összehozott film szép fényképezéssel büszkélkedhet, a megfelelő hanghatások és zene is helyükön vannak, és az alapötlet mindig tuti recept. Viszont, mint tudjuk, ezek sosem elegendőek, főleg egy klausztrofóbikus survival esetén, ahol mindent a karakterek döntenek el. Sajnos az Unnatural ezen a téren nem emelkedik ki a hasonló filmek sorából. Nncs nagyon miért drukkolnunk nekik, valójában egyik sem válik igazán szerethetővé.

unnatural1

Lesznek feszült pillanatok, unatkozni azért nem fogunk, de nem kell többet elvárni a nagy átlagnál. Szereted a survivalt, havat és az ember-természet harcát? Akkor úgyis megnézed, és nem lesz rossz. Szövevényes kartakterábrázolást, vérbeli ütős dialógusokat, és tökéletes jellemeket keresel? Kihagyós… akkor már sokkal inkább a Backcountry a befutó.

értékelés: 6/10

levyathan

http://www.imdb.com/title/tt3551400/

Be the first to comment on "Unnatural (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .