Evil Head (2012)

evilhead_thumbAz Evil Dead pornógrafikus paródiája szerény véleményem szerint a legjobb a műfajban, pedig hát az Encyclopedia Dramatica szerint több mint 300 alkotásról beszélünk. Jóllehet nem láttam mindet, de egy Porn of the Dead-del ellentétben, itt tényleg minden klappol.

A nyolcvanas évekből szabadult két fiatal pár, Linda és Ashley illetve Shelley és Scott egy elhagyatott erdei házban szeretné tölteni a hétvégét. A fő(ko)lompos Ash ráadásul egy kis nyaklánccal lepi meg kedvesét, de elárulom, az eredetivel ellentétben itt két finoman malac fénykép rejtőzik a medalionban. Scotty, a vicces gyerek eközben talál egy orsós magnót és egy bőrkötéses könyvet, ami a NecronomiCum egyik példánya és furcsán ragadnak a lapjai.

evilhead01

Persze lejátsszák a szalagot, amin a ház egykori tulajdonosa, Professzor Raymond Knowby kifejti, hogy feleségével a könyv fordításán ügyködtek, de egy mantra folyamatos ismételgetésével, megidézték a gonoszt. És mivel a híres-neves Lloyd Kaufman volt olyan kedves, hogy a magnóra is felrecitálta a rigmust, így a gonosz újraéled…

evilhead02

Egy jó tanács a kezdő felnőttfilmes remake nézőknek. Ha egyből dugással kezdődik – ami a műfajból eredően annyira nem meglepő -, akkor attól ne várjatok semmit, biztos, hogy zsákutcába futtok. De ha a készítők komolyan veszik magukat – mint például itt is -, akkor az eredeti műre is koncentrálnak, tehát az első tíz percben ténylegesen paródiát látunk, és csak a felvezetést követően, a feszültség keltő jelenetek helyettesítésére illetve az eladhatóság miatt jön a pornó. És láss csodát, itt ez történik, de ami az igazán faintos, hogy a karakterek félig-meddig megmaradnak, így a kicsit mindig szerencsétlenkedő Ash ekkor sem esik ki a szerepből.

evilhead05

Tehát kazetta hallgatás után Ash elvonul a szobába partnernőjével, Scotty viszont magára marad, mert Shelley inkább lefekszik. De Scotty irigy fiú, ezért becsatlakozik harmadiknak a threesome partiba, amit sajnos Shelley is meglát, aki féltékenységében kirohan az erdőbe. Kint viszont támad a természet, és végre megnézhetjük, milyen is, amikor a fák megerőszakolnak egy nőt.

evilhead04

Ebből is látható, hogy az alkotók tényleg tisztelegnek az eredeti mű előtt, ezért lesz borzasztóan szórakoztató a 147(!) perc. A szex jelenetek mondjuk eléggé középszerűek, de a színészi játék működik.

evilhead06

Az Ash-t alakító Tommy Pistol (róla már volt szó korábban) parádésan leveszi Bruce Campbell mimikáit, a csajok pedig remekül szétválasztják az igaz valójukat a démonléttől, mintha csak az eredeti kacagásokat hallanánk. Amikor kell berreg a láncfűrész, fröcsköl a vér és a végén pedig ott a híres „Groovy!” megjegyzés, ami egy pornós szájából különösen pikánsan hangzik.

Értékelés: 10/10 (szigorúan a maga műfajában)

Miskei

Be the first to comment on "Evil Head (2012)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .