Tokyo Ghoul OVAs (2015)

Tokyo Ghoul OVAKét spinoff story a Tokyo Ghoul szereplőinek előéletéről.

Sajnos bizonyos karakterekről nem sokat tudtunk meg a sorozatokban, viszont kimondottan kíváncsivá tettek bennünket. Szerencsére ezekben az OVA-kban bemutatják nekünk őket. Remélhetőleg a folytatásban másokra is hangsúlyt fektetnek. Főszerepben Kishō Arima, the CCG’S Reaper és Shuu Tsukiyama, az őrült gourmet.

Tokyo Ghoul: JACK

Tokyo Ghoul OVA

Az első előzmény történetben a fiatal Kishō Arima-val ismerkedhetünk meg.

Taishi Fura egy ifjú, lázadó gimnazista, aki kerüli az iskolát, és egy motoros bandával tölti idejét. Egyik nap a társaságra lecsap a Lantern néven ismert ghoul (Jack o’ Lantern). Társa meghal, másik legjobb barátja, Aki Sasada pedig elveszti egyik szemét a támadás alatt. Bosszút esküszik, és csatlakozik hozzá a fiatalok közé beépült ügynökhöz, Arimahoz, hogy kiderítsék, ki rejtőzik a titokzatos ghoul álarca mögött. A cselekményt bonyolítja, hogy Fura megpróbálja megvédelmezni Uruka Minamit is, a helyes kis cserediáklányt. Két nő között őrlődve bogozzák ki a rejtélyt, és olyan titkok tárulnak fel a fiú előtt, amelyről álmodni sem mert volna.

Mindenképpen fontos előtörténet, kicsit betekinthetünk a CCG titánjainak ifjúságába, illetve a nyomozók múltjába. Mindenképpen érdemes tanulságot megjegyezni, miszerint senki sem az, akinek elsőre látszik. Ajánlom azoknak, akiknek tetszettek a sorozatok, és kíváncsiak s spinoff line-okra is.

Tokyo Ghoul OVA

Értékelés: 10/10

animenewsnetwork.com 200.62youtube-logo

Tokyo Ghoul: Pinto

Tokyo Ghoul OVA

A Pinto egy teljesen különálló történet. Nincs köze az alapcselekményhez, inkább Shuu Tsukiyama személyiségét mutatja be egy teljesen ellentétes szemszögből. Igazi ”rajongója” akad ebben a kedves kis sztoriban. Chie Hori lefotózza, amint éppen egyik áldozatát készül élvezettel elfogyasztani. Ráadásul, mikor észreveszi őt, nem viselkedik ijedten, hanem büszkén mutatja meg a képet, amelyet készített róla. Ezzel részben felkelti Shuu érdeklődését is, akit minden kicsit eltérő, deviáns foglalkoztat. Részben pedig zavarba is hozza, mert emberek között ilyen típussal sohasem találkozott. Eleinte csupán a fotókat szeretné visszaszerezni, és próbál információkat megtudni a lány szándékairól, de hamar rájön, hogy érdekes követőre, társra lelhet benne. Egészen különleges vacsorára invitálja Chiet…

Teljességgel ambivalens ez a szál, ezért nagyon izgalmasnak találtam, remélem másoknak is elnyeri a tetszését. Shuu személyisége egyszerre nagyon érdekes és végtelenül visszataszító.

Tokyo Ghoul OVA

Értékelés: 9/10

animenewsnetwork.com 200.62youtube-logo

Smaragd Sárkány

Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul √A

Be the first to comment on "Tokyo Ghoul OVAs (2015)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .