Triassic Attack (2010) (Jurassic támadás)

triassica_thumbFiatal voltam, és kellett a pénz – mondhatná e filmmel kapcsolatban a Trónok Harcában a Sárkányok Anyjaként megismert Daenerys Targaryen, vagyis polgári nevén Emilia Clarke, ám szerintem nem szól egy árva szót sem. Helyette inkább beszéljenek a sok millió éves fosszíliák – mert mi is lenne még kreatívabb ezek helyett a kihalt, majd mostanság mesterségesen újra életre keltett dinoszauruszok helyett, mint az őslények, költséghatékony CGI-vel rusztikusan megelevenedő csontváza…

Történetünk kezdetén egy őslakosokból álló csoport tiltakozik a kisváros új vállalkozója ellen, majd nemsokára a legbátrabb indián betör a helytörténeti múzeumba, és varázskönyve segítségével egy szörnyen misztikus rituálé során – melyben a minimális írisz eléréséhez kötelező kontaktlencse viselése mellett a kamera idegbeteg rángatása szintén jelen van – életre kelt 3, azaz három darab dinoszaurusz-csontvázat. (Hogy valóban életre keltek, azt onnét tudhatjuk, hogy mindhármuknak fenyegetően elvörösödik a szeme.)

triassica_1Ettől kezdve pedig több fronton is beindulnak az események, ugyanis a három dinoszaurusz-csontváz rendkívül furfangosan három különféle terepen kezd el rosszalkodni; van itt osztálykirándulás, fiatalok önfeledt fürdőpartija, valamint egyetemista diplomaosztó.

triassica_3Lényeg, hogy főszereplőink két csoportba verődve próbálnak menekülni, mígnem belebotlanak az arcba, aki megidézte a fosszíliákat. Megkérik, hogy csinálja vissza, és mivel már megbánta, úgyis tesz. Pontosabban csak tenne, de nem bír velük. És a helyszínre vezényelt, négy tagból (!) álló katonaság sem tud segíteni. Ezért egy új tervet kovácsolnak…

triassica_2Átlagosan béna és olcsó megoldásokkal operáló SyFy-produkció lenne, de azért akad benne néhány megmosolyogtatóan zseniális jelenet. Mint például amikor hőseinket előbb megszagolja a csont-tyrex, vagy amikor a szétrobbantott csontokból Transformers vagy éppen Power Rangers mintájára megacsont-szörny alakul újjá, de az a szituáció se semmi, amikor meg akarja csócsálni a fiatalokat, de azok rendre kiesnek a szörny nyakán, merthogy az ugye csak csontból áll össze, és full lyukas. Ilyen és ehhez hasonló poénos marhaságok szegélyezik ezt a másfél órás agymenést, ami nyugodt szívvel kihagyható. Még Emilia Clarke rajongóknak is.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Triassic Attack (2010) (Jurassic támadás)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..