The Omen (2006) (Ómen)

the_omen_thumbA kultikussá vált Omen után pontosan 30 évvel újra előhúzták a kalapból  Damient. A már bevált stratégiákkal dolgoztak: 2016. 06. 06-án mutatták be és megpróbáltak belecsempészni olyan extrákat, amikkel még a remake-ellenes horror rajongók tetszését is elnyerhetik. Lássuk, ez mennyire sikerült!

A történet gyakorlatilag szórol szóra felmondja az eredeti sztorit: a nagykövet munkatársának súlyos döntést kell hoznia. Felesége jólléte érdekében elfogadja az egyházi kórház papjának ajánlatát, és halott magzatuk helyett befogadja az árván maradt kisfiút. Egy tragédia miatt hirtelen előléptetik, és boldogan élnek egészen az ominózus szülinapi partiig. omen666_1Miután Damien dajkája öngyilkos lett, Mrs. Baylock jelenik meg a színen, akit a legendás Rosemaryt is alakító Mia Farrow személyesít meg. Igazán jól alakítja a para-dadát. Mindkét szülő (Liev Schreiber és Julia Stiles) egyre neurotikusabb lesz az egyre sűrűbben megjelenő ómenektől. A problémát egy bolondnak tűnő pap és egy fotóriporter segít kibogozni, miközben egyre több emberéletet követel a kis Antikrisztus védelme.

omen666_2Emlékeimben ez egy nagyon jól sikerült remake, de így rövid időn belül összehasonlítva korántsem olyan hatásos. Az alkotói kreativitás és hozzáértés, ami átsüt az eredeti képkockáin sajnos hiányzik utódjából. Próbálták hatásosabbá tenni a sztorit a vatikáni pánik és pár látványos effekt bevonásával, de ez sajnos kevés volt ahhoz, hogy ujjongva megünnepeljük. A színészek Mián kívül mintha csak a matekleckét oldanák meg. Korrekt, de kissé lapos az egész.

értékelés: 6/10

DeerWoman

imdb

youtube-logo

Be the first to comment on "The Omen (2006) (Ómen)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .