ParaHelyek – Overtoun Bridge

maxresdefaultRengeteg legendáról tudunk, amelyek olyan különös helyekről szólnak, ahol az ott tartózkodó élőlények viselkedése valami oknál fogva megváltozik, vagy akár bizarr formát ölt. A Skóciában található Milton faluja mellett elhelyezkedő Overtoun House és a hozzá tartozó híd is ezek közé a helyek közé tartozik, ugyanis a híd rengeteg furcsa jelenség helyszínélül szolgált…

A Nyugat-Dunbartonshire-ben található River Clyde-ról (amelynek közelében a fent említett híd és villa is található) és környékéről évszázadok óta úgy tartják, különleges adottságokkal bíró hely, ugyanis ezen a ponton az általunk észlelt világ és egy másik dimenzió között egészen vékonnyá válik a határvonal, a furcsa átfedés miatt pedig többen lehetnek szemtanúi vagy akár részesei is különös jelenségeknek.

Magát az Overtoun-villát az 1800-as években kezdték el építeni, az 1859-ben kezdődő építkezés befejeztekor pedig James White, egy nyugdíjba vonult ügyvéd vehette át a kulcsokat boldog tulajdonosként. A grandiózus épületben James 1884-ben bekövetkezett haláláig élt, felesége pedig 1891-ben követte őt. 1938-ban a White család megvált a háztól, és nagylelkűen a köz szolgálatába állította, Dunbarton lakói ezáltal gazdagabbak lettek egy egészségügyi intézménnyel, amely többek közt saját szülészeti osztállyal rendelkezett.

36173043

f63320f75e292dffd89919b372e4a7fc

Érdekes módon a hely reputációja ellenére semmilyen különlegesebb eseményt nem regisztráltak, a paranormális jelenségek megsűrűsödéséig egészen az ötvenes-hatvanas évekig kellett várni. A környéken ugyanis meghökkentő és szomorú módon rengeteg kutya veszítette életét, hiszen tucatszám vetették magukat a mélységbe a hídról. Az állatvilágban az öngyilkosság fogalma meglehetősen ritka, így senki sem értette, mi az oka annak, hogy az egyébként kiegyensúlyozott életet élő, egészséges és boldog állatok hirtelen leugranak a hídról, ráadásul, hogy az eset még furcsább legyen, szinte mértani pontossággal ugyanarról a pontról.

OvertounBridge

screen-shot-2015-06-26-at-2-04-15-pm-png

David Sexton, egy állatok viselkedését kutató szakember azzal az ötlettel állt elő, miszerint a kutyák rohamszerű „öngyilkossági kísérletei” a híd tövében élő állatok, különösen az egerek és nyércek által kibocsátott illatokkal magyarázhatók. A feromonok olyan hatással lehetnek a kutyákra, amik miatt azok hezitálás nélkül a mélybe vetik magukat. Az érdekes teória egyik legnagyobb buktatója azonban az az el nem hanyagolható tény, hogy az Overtoun-híd környékén egyáltalán nem élnek nyércek, legalábbis a helyi lakosok szerint. Más teóriák szerint egy eddig fel nem fedezett, mágnesességgel kapcsolatos jelenség bújhat meg a történtek hátterében. A groteszk jelenségek a mai napig folytatódnak, bár a médiában nagy visszhangot keltő esetek miatt a kutyasétáltatók inkább elkerülik a hidat, az erre járókat pedig tábla figyelmezteti.

Screen-Shot-2015-06-24-at-133528

Ha ez nem volna elég, 1994-ben egy bizarr eset sokkolta a közvéleményt. Kevin Moy feleségével és pár hetes gyermekükkel úgy döntöttek, felkeresik az egyébként festővászonra való tájat, azonban a kirándulás hamarosan tragédiába torkollott. A hídon áthaladva ugyanis az addig depresszióval kezelt Kevin egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, lehajítja gyermekét a hídról, aki egyébként életét vesztette a 15-20 méteres zuhanás következtében. Állítása szerint a csecsemő a Sátán egyik megtestesülése volt, miatta tört ki az öbölháború, valamint esetleges életben maradása egy, az emberiségre halált hozó, pusztító vírus elterjedését tette volna lehetővé. Kevin egyébként levetette volna magát a hídról, ha felesége ebben nem akadályozza meg, később pedig megpróbált öngyilkos lenni a kórházban. Az eset előtt mindenki értetlenül állt, hiszen a depresszió, amivel a férfit kezelték, nem tette indokolttá a különös gyilkosságot.

Innentől kezdve Overtoun hídja és a mellette álló villa az érdeklődés középpontjába került, sokan látni véltek egy különös, női alakot a ház ablakában, az erről készült kép pedig több vitát is kavart, leginkább a fotó hitelességét illetően, ami finoman szólva vitathatónak minősíthető. Akármi is az igazság, az állatok rejtélyes viselkedésére azóta sem született megcáfolhatatlan magyarázat, a több évszázados legendákkal összevetve pedig elmondhatjuk, hogy Overtoun hídja rászolgált hírnevére.

(Absvrd)

Be the first to comment on "ParaHelyek – Overtoun Bridge"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .