Splatter Farm (1987)

splatterfarm_thumbBár sokan szeretik annak hívni, John és Mark Polonia e korai próbálkozása szerintem egyáltalán nem kult-film, legalábbis abban az értelemben, hogy mindenképpen meg kellene nézni. Viszont e komolynak egyáltalán nem nevezhető, alig hetven perces produkció annyira amatőr, bugyuta és gagyi, mindamellett persze beteg és véres, hogy akár a Violent Shit amcsi tesójának is hívhatnánk. Szóval imádnivalóan elcseszett egy trash-móka!

Alan és Joseph (mit ne mondjak, elég otrombán kinéző) ikertesók, akik úgy döntenek, hogy meglátogatják az isten háta mögött, egy farmon élő Lacey nénikéjüket. Persze azt egyáltalán nem sejtik, hogy az öreglány egy nekrofil hajlamokkal bíró nyugger, aki nap mint nap férje holttestével hál, de a fészerben lakó enyhén buzoid kisugárzású kisegítő se százas – ő a kezdő jelenetben például egy papírmasé embert klopfol baltával, majd a levágott kezével maszturbál, de amúgy jó pár helybéli halála szárad a lelkén. Egy idő után aztán egyre több terhelő bizonyíték lát napvilágot e bűnös farmon, amit már a tesók sem hagyhatnak annyiban…

splatterfarm_6Világosan látszik, mely filmek voltak óriási hatással az alkotókra. Egyrészt ott van a Texasi láncfűrészes, mint kiváló hivatkozási alap – az egyik jelenetben minden szégyenlősség nélkül egy halott ember arcát vesz magára Jeremy, és abban ugrándozik a mezőn; micsoda burkolt utalás, mi?!

splatterfarm_2Aztán mondhatnám még a Psycho síron túli csattanójának kölcsönvételét, mely itt is garantáltan a családban marad, haha! Ezenkívül tele van hulla-szexualizációs és hosszabb-rövidebb, zenei aláfestéssel csúcsra járatott nettó semmitmondó értelmetlenséggel, ami nálam egyből felhozta például a Nekromantik c. romantizált hullabaszós német agymenést, de hogy a germánoknál maradjunk, a csomó véres low-budget megoldás láttán egyből a Violent Shit primitív erőszakossága ugrott be.

splatterfarm_5De ugyanúgy mondhattam volna a színészi játékot is (az ikertesókat ugye az író-rendező páros játssza), mert az szintén az alja, vagy mondjuk a nem létező feszültségkeltést. Ha röviden kellene jellemeznem, csak annyit mondanék: hatásvadász vidéki tahóság, sok-sok olcsó trükkel meg nulla hozzáadott értékkel.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Splatter Farm (1987)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .