The Walking Dead (2015) 6. évad

TWD6_thumbA nyári San Diago-ban tartott Comic Con remek alkalmat szolgáltatott a The Walking Dead legénységének, hogy egy kis ízelítőt adjanak a rajongóknak a következő évadból. Ennek apropóján következzen a kritikám az előző adag zombihentelésről, ami minden bizonnyal a valaha készített egyik legvitatottabb finálét is magában foglalja. Az AMC egyik zászlóshajójának szezon végi cliffhanger-e nagyon magasra tette a lécet és borzasztóan megosztotta a rajongókat.

Szerkesztőségünk egy külön cikket szentelt a Greg Nicotero rendezte Last Day on Earth c. részben történteknek, a találgatás pedig azóta is töretlenül tart, a teóriákon a napvilágot látott trailer tud finomítani egy kicsit. Eddig az előző etap volt a kedvencem, ahol a készítők remekül eltalálták a nyerő komponensek arányát és a csapat kalandjai nagyszerű izgalmak után Alexandria falain belül fejeződtek be. Innen kapcsolódhatunk be a történésekbe, ahol Rick vezetésével főhőseink sikeresen elfoglalják helyüket az új közösségben. Egyértelművé válnak az erőviszonyok és kialakulnak a falon belüli szerepek, ahol persze semmi kétség nem maradhat afelől, hogy az ex-seriff keveri tovább a lapokat.

TWD6_1

Az egész évadra elmondható egészen a záróképsorokig, hogy amolyan hősépítés történik, kedvenc karaktereink szinte sebezhetetlenné válnak, legyen szó élőhalottak seregéről, vad hordáról vagy akár egy másik közösség elleni erőfelmérőről. Néhány pillanat erejéig persze mindig elhitetik velünk az alkotók, hogy megnyugodhatunk, minden visszatérhet a régi, civilizált kerékvágásba, de ez persze csak illúzió. Előbb-utóbb mindig történik valami tragikus, a mellékszereplők ezúttal is szép számmal hullanak, míg nem mi is azt gondoljuk, hogy ezek bizony bármilyen nagy szarból ki tudnak mászni. Aztán egyszer csak megérkezik Negan (Jeffrey Dean Morgan) és Rick máris kezdi visszasírni a Kormányzót. A gőgösség, a túlzott magabiztosság hibákhoz vezet, és akármennyire is azt gondolod, hogy te vagy a nagy kutya, mindig van nagyobb.

TWD6_2

Főhőseink ezt pokoli izgalmak után a saját bőrükön tapasztalhatják, hiszen gyakorlatilag az egész szezonra elmondható, hogy minden rész egy mini-cliffhanger-rel zár. Minden akadály leküzdése után azonban olyan csapdába esnek, ahol valamelyik főszereplőnek búcsút kell intenünk. Viszont mivel a történteket első személyű nézetből látjuk, egyelőre bizonytalan, hogy kitől veszünk búcsút.  A befejező epizód értékelése jelenleg 5.9 pont az IMDb-n, ami a sorozatok esetében kirívóan alacsony, különösen, ha a The Walking Dead 8.6 pontos összértékeléséhez viszonyítunk.

TWD6_3

Én nagyon komáltam a befejezést, imádtam az egész évadot, szerintem egyértelműen ez volt a legjobb eresztés a sorozat 2010-es premierje óta. Nem igazán értem a negatív kritikákat, a készítők gyakorlatilag megtalálták a tökéletes receptet, ezt pedig megkoronázták egy szenzációsan pofátlan húzással a végén. Minden idők legnépszerűbb horror-sorozata a hatodik évadban tovább borzolta a kedélyeket, de ahogy nézem a következő szekció sem lesz semmi. A trailer alapján pedig minden eddiginél Mad Max-esebb kalandok elé néznek főhőseink és abban is biztos vagyok, hogy a Rick kontra Negan összecsapás is tartogat még véres meglepetéseket. Csak így tovább, októberben jöhet a következő tizenhat rész!

10/10

afiaf

 

 

 

The Walking Dead 6. évad trailer

The Walking Dead 7. évad trailer

The Walking Dead IMDb

The Walking Dead összefoglaló (1-5. évad)

Be the first to comment on "The Walking Dead (2015) 6. évad"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .