The Horde (2016) (A horda)

horde_thumbAmíg nem készül egy újabb (és lehetőleg az eddigi epizódjainál is igénytelenebb) Wrong Turn folytatás, addig úgy látszik, be kell érnünk ezzel az alacsony költségvetésű akció-horrorral, melyben ugyanúgy nincs egy szem eredetiség sem, mint az említett szériában – erdőben randalírozó gonosz kannibál mutánsokban, viszont annál inkább!

John Crenshaw ex-tengerészgyalogos éppen ráér, így elkíséri barátnőjét, aki egy csapat diákkal természetfotós kirándulásra indul, mint tanárnő. Már rögtön az elején kiderül, jó hogy szuperkatonánk eljött, ugyanis a közeli kocsma redneck-törzsvendégei beléjük kötnek – persze John könnyedén lezúzza őket. A táborverést követően aztán egy csapat mutáns, élükön egy Cylus nevű börtönből szökött taggal megtámadja őket – van akit kapásból kinyírnak, van akit csak elhurcolnak. John  pedig egyszemélyes hadseregként megpróbálja mielőbb megmenteni őket..

horde_2Pörgős akció-horrornak hirdeti magát a film, pedig nem több mint egy alacsony költségvetésből felállított, jobbára közepes élvezeti faktorral rendelkező próbálkozás. Próbálkoznak az állatias viselkedésű, deformált kinézetű közösséget úgy láttatni, mintha nem egy ezerszer ellőtt kliséről lenne szó (Wrong Turn és társai), és ezen a Guardians Of The Galaxy faemberéhez hasonlító tag hatásvadász módon erőltetett kínzásai sem sokat segítenek.

horde_1Külső helyszínen forgatott, olcsóságok sugárzó jeleneteken egyhangúságában talán a főszereplő, Rambo-szerűen elszánt (értsd: egyszemélyes felmentősereg) akciói hoznak némi felüdülést – viszont ilyenkor meg az az érzése az embernek, mintha két külön filmet nézne. Egy középszerű horrort, és egy akciós B-filmet, ami nem igazán akar koherens lenni. Mindenesetre egyszer nézhető, csak aztán panaszkodni ne halljak senkit – én szóltam!

 Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "The Horde (2016) (A horda)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..