Helen Keller vs Nightwolves (2015)

hellenkeller_thumbA címszereplő Helen Keller valóban létezett, ő volt az első vak amerikai diák, aki főiskolai diplomát szerzett, de igazából mint író, aktivista és előadók híresült el. Ross Patterson (Poolboy: Drowning Out the Fury, FDR – American Badass) gátlástalanul elmeroggyant horror-komédiájában pedig megpróbálja bemutatni azokat a rejtélyes körülményeket, amiket vele kapcsolatban eddig a kormányzat titkolt.

A történet az öreg Helen Keller visszaemlékezései alapján elevenedik meg – persze csak miután St. James St. James mesél pár szót legújabb könyves agymenéséről.

hellenkeller_3A kislány családját egy (plüss és odavetített) farkasokból álló klán támadja meg. Sűrű CGI-vérpancsolás közepette megölik a szüleit, őt pedig karmaikkal megsüketítik és megvakítják. Homoszexuális bátyjával segítségért fordul a seriffhez és a kocsma népéhez, persze senki nem hisz neki, sőt mindenki csak kineveti a vakságból eredeztethető ügyetlensége okán. Közben megtanulja a szájról olvasást (ilyenkor konkrétan a kezéhez beszélnek a szereplők, zseniális!), majd a szülei sírjánál esküt tesz, hogy bár vak, de mind egy szálig kiirtja a fenevadakat.

hellenkeller_2Ross Patterson és Garrett Brawith párosából ezúttal ez utóbbi nem vett részt a produkcióban, így az úriember egyedül írta és rendezte ezt a részben közösségi finanszírozásból létrejött ökörséget. Aki már látta a páros előző munkáit (említett Poolboy: Drowning Out the Fury, FDR – American Badass) az tudja, mire számíthat: töméntelen mennyiségű brutális baromságot tolnak a képünkbe, alig 75 perc alatt, és bizony nincs menekvés előle! Plüssfarkasok, véletlenszerűen bevágott állóképek vagy éppen animált marhaságok, film közbeni reklámok, illetve St. James St. James rendkívül fontos kommentárjai, aztán még mocskosul túljátszott karakterek, iszonyatos gagyi párbeszédek és kínosan rossz szituációk – mindezt pedig vizualitásában egy grindhouse-szűrővel spékelték meg (tudjátok: képi hibák, direkt csíkozások stb.), hogy azért tartsák a szintet, haha!

hellenkeller_1Hihetetlenül fárasztóra sikerült, de a közepe sajnos elég unalmasra is, szóval annyira azért nincs egyben, mint a Poolboy vagy FDR, gondolom ebben a költségvetés is bőven szerepet játszhatott. De ahogy ismerem St. James St. James karakterét, jövőre egy újabb orbitális baromsággal rukkol majd elő…

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Helen Keller vs Nightwolves (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .