Gargantua (1998) (Gargantua: Rejtelmek szigete)

gargantua_thumbNyugodjatok meg Kedves Olvasók, nem szeretném szabotálni a CineGore eddigi, horrorfilmekkel kapcsolatos tevékenységét, de már megint egy olyan nagyszerű film került a szemem elé, amely még nagy jóindulattal sem nevezhető igényes és/vagy horror jellegű alkotásnak, viszont egyszerűen nem bírom magamban tartani a megtekintésével járó élményt! Ha már unjátok a nyár eleje óta tartó folyamatos hulladék-cunamit, nyugodtan felejtsétek el, ugyanis ide edzett trash-gyomor kell!

Adott egy tengerbiológus fazon, aki fiával éppen egy esetleges földrengést jött kutatni Malau aprócska szigetére, és persze fogalma sincs arról, hogy mostanában emberek tűnnek el, mindenféle megmagyarázhatatlan okból. Míg apa a csodálatos műszereivel van elfoglalva, addig a (családi tragédia nyomán anya nélkül maradt) gyermeke a sziget belsejében egész nyugodtan egy rejtélyes gumigyíkot kezd el etetni, mert csak.

gargantua_1Nem sokkal később aztán a vízből előbukkan a kicsi gyermekgyík XXL-es rokona, és elkezdi az őslakosokat vegzálni, amíg el nem kapják, és ketrecbe nem zárják. Később persze kiszökik, de visszatér újra destroykodni, szerencsétlenségére akkor már a katonasággal gyűlik meg a baja…

gargantua_2Bradford May (Darkman 2-3) televízióra készült, kalandfilmes jellegű, óriási szalamandragyíkos, majdnem-horror kaliberű alkotásával szerintem nincsen különösebb gond. Szombat délután például kitűnő szórakozást nyújthat az igénytelen kereskedelmi csatornás kínálatra kíváncsi családoknak, mert míg az apa kiélvezi a katonaság és a behemót hihetetlenül izgalmas tűzpárbaját, addig az anyja könnyes szemmel többször is merenghet a zongorával alátámasztott megható részeken a félig elárvult (amúgy pedig roppant idegesítő játékú) kisfiú tolmácsolásában, a gyerkőcök pedig valószínűleg jól ellesznek az ütni simogatni való gusztustalan édes gumigyík idétlen érzelmektől átitatott pofájának bámulásával, hogy ez mennyire aranyos, én is hazavinném stb.

gargantua_3Szóval mindenki jól jár vele, kivéve ha valaki tényleg egy épkézláb, nézhető produkcióra számított ilyen címmel.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Gargantua (1998) (Gargantua: Rejtelmek szigete)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .