Fun Size Horror: Volume 1 (2015)

funsize_tthumbAzt lehet mondani, hogy manapság szinte reneszánszukat élik a horror-antológiák, vagyis a kisebb szösszenetszerű rövidekből összeálló gyűjteményes produkció. Ezúttal a Zeke Pinheiro, Mali Elfman, és Michael May felügyelete alatt, közösségi finanszírozás segítségével elkészült sokrétű csokor próbálja meg bemutatni a Rémületet, a lehető legtöbb szemszögből. Lássuk, ez mennyire sikerült!

31 kisfilm 86 percben – olvassuk a leírásban, ami enyhén szólva is elég felemás érzéseket kelthet bennünk. És a Kasszandra-jóslat sajnos be is igazolódik. Hiába próbálkoznak meg nyúlfarknyi idő alatt kibontani mindenféle rémületesen szórakoztató dolgot (szekrényben lakó szörny, féltékeny kutya, ördögi boszorkányok, sorozatgyilkos, féltékeny szerető, pókbébijét váró terhes nő, élve eltemetés, lélekszívó fényképezőgép, vérre menő valóság-show stb.), a megtekintést követően alig tudok felsorolni egy fél tucat epizódot, ami megmaradt bennem, mert mondjuk olyan jól sikerült.

funsize_2A Happy Birthday perverz kislányos epizódja, illetve a A Dog and His Boy c. szegmens bár elég bizarr, egyáltalán nem ajánlott kutyabarátoknak, haha! De ugyanúgy groteszk a The Creepy F*cking Kid In Apartment B természetfölötti képességekkel megáldott kisfiúja, aki meg tudja mondani, hogy mit evett az egyén utoljára.

funsize_1Egyedül talán a kézzel frenetikusan elbábozott Badd Eggs c. marhaság tűnt ki szórakoztató megvalósításával a forgatagból, habár a Quad négy részre osztott képernyős technikája is próbálkozott vele. Meg van még egy koporsós rész is, aminek sajnos nem tudom a címét.

funsize_3Sajnos az a gyűjtemény legnagyobb baja, hogy túl sok rövidfilmet markoltak, de kevéssé fogják meg vele a közönséget. Legtöbbször már pár képkocka után sejtjük a csattanót, ami aztán bekövetkezik mindenféle ravaszkodás vagy kiemelkedőbb technikai megvalósítás nélkül. Vér vagy tényleges meglepődés meg szinte alig. Lehet, hogy az egyszeri nézőknek szórakoztatónak fognak tűnni ezen véget nem érő halálozási mikro-történetek egyvelege, de egy sokat próbált horror-fanatikus szívét nem dobogtatja meg. Talán majd legközelebb.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Fun Size Horror: Volume 1 (2015)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .