Dark Gods #1-6 (2014)

dg_thumbAz Avatar Press égisze alatt megjelenő sötét, ősi istenekről szóló képregény-folyamban két ellentétes csoportosulás küzd meg egymással. Storm (Vihar) féle emberi ellenállás, aki Murdock vezetésével meg akarja védeni a Földet a nagybetűs Ősi Káosz elszabadulásától, amit pedig a Serpent (Kígyó) nevű sötétben bujkáló, okkult társaság igencsak szeretne elérni. Szóval, ha elmondottakból nem jönne le, mindenféle lovecraft-i iszonyatokra tessék gondolni, amik csak gyűlnek és gyűlnek!

Történetről röviden: adott Resnick, egy unalmas és szürke életet élő irodai alkalmazott, akit egy szimpatikus ismeretlen arra buzdít, hogy lépjen le mielőbb, mert különben bajba kerül. Nem cselekszik időben, így hát erővel „elcipelik” a céges összejövetelre, ami valójában egy pincében zajló, sötét, ősi rituáléval egybekötött lakoma, és bizony neki is szerepet szántak… Szerencsére még időben érkezik egy bizonyos Marianne nevű csaj, hogy megmentse, és elvezesse a Storm nevű underground társasághoz, akik a kultisták ellen harcolnak…

dg2A képregény központi témája egyértelműen a lovecraft-i horror; az emberöltőkön át sötétben bujkáló (értsd: alvó) felfoghatatlan szörnyűségek, amelyek csak arra várnak, hogy hívőik megidézzék őket, és végre a mi világunkra szabadulhassanak. Ott pedig mindent a saját képükre akarnak formálni, ami egyenlő az emberiség kiirtásával. Szóval igencsak bajos.

dg4Justin Jordan képregényének vizuális megjelenésében nem is találok hibát, mert az ocsmányabbnál ocsmányabb, ember-szörny hibridek dühöngései, és az ezekkel vívott véres akciók közben feltűnő véletlenszerű női domborulatokon kívül nem sok másra jut idő, haha! Pedig a valós idejű cselekménnyel párhuzamosan megjelenik egy másik szál is, ami ezeknek a Sötét Istenségeknek az Emberiséggel való kapcsolatát próbálja elmesélni.dg1Sajnos azonban az aktuális történetmesélésbe olyannyira random módon elhelyezve jönnek elő ezek a misztikusnak tűnő kis érdekes adalékok, hogy további izgalmak helyett inkább egy passzív állásfoglalást irányoznak elő. És mint mondottam volt, a fő szálhoz egyáltalán nem tud érdemben kapcsolódni, csak úgy lebeg mellette, mint valami helykitöltésnek szánt izé. Ezért aztán meglehetősen zavaros és a történetet megakasztó helyzet áll elő, ami egyáltalán nem kedvez az amúgy pörgős cselekménynek.

Értékelés: 6/10

eyescream

1 Comment on "Dark Gods #1-6 (2014)"

  1. Sziasztok.Tetszik ez az oldal,úgyhogy gondoltam és regisztráltam.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .