The Devil Inside (2012) (Az ördög benned lakozik)

tdi_thumbÚjabb found footage ördögűzés a Cinegore ördöngös hétre, ami ezúttal a Vatikánt sem kíméli. A direktor filmográfiája igen vegyes képet mutat, kellemesebb darabok (Wer, Stay Alive) váltakoznak közepes gyenge alkotásokkal (The Boy). Sajnos cikkünk tárgya inkább ez utóbbi kategória fele húz, megtekintésének kihagyásával semmit sem veszítesz. Kérlek vedd figyelembe, hogy a kritika még 2013-ban készült közvetlenül a film megnézése után.

William Brent Bell egy időre kipipálhatja a megélhetési gondjaim nincsenek cellát excelben, mivel az 1 millió dollárból készített áldokumentarista, ördögűzős horrorja több, mint 100 millió felett termelt a világon és ez természetesen még csak a mozis bevételt jelenti. Sajnos a film színvonalán ez sokat nem lendít, de összességében 80 percet megérhet az életünkből, ha kedveljük az ilyen darabokat.

tdi_2

Isabella a Vatikánba érkezik, ahol megpróbál fényt deríteni az édesanyja által elkövetett hármas-gyilkosság indítékaira, valamint arra, hogy börtönbüntetés helyett miért egy vatikáni elmegyógyintézetben kezelik anyját hosszú évek óta. A forgatócsoport mellett 2 lázadó papjelölt is a segítségére lesz, akik beleuntak a szabályokba és megpróbálnak olyan embereknek segíteni, akik a katolikus egyház hivatalos jóváhagyására nem számíthatnak ördögűzés ügyében.

tdi_1

Némi felvezetés után Isabella édesanyja következik, de ahogy az előre sejthető volt, ez már komolyabb feladat elé állítja főszereplőinket. A pincejelenet nagyon jól sikerült, de a film befejezése kifejezetten idegesítő. A sztori és a kivitelezés is erősen hatásvadász, néhány kifejezetten jól eltalált jelenetet leszámítva meglehetősen nehéz komolyan venni a valódi jelleget, hiába a sok kézikamera.

tdi_3

Nálam egynek elmegy kategória, mivel kedvelem a szubzsánert, ráadásul az áldokumentarista stílus sem áll távol tőlem, de ennél sokkal jobb darabok is születtek mostanában.

10/5

afiaf

 

 

 

The Devil Inside trailer

The Devil Inside IMDb

Be the first to comment on "The Devil Inside (2012) (Az ördög benned lakozik)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .