Unaware (2010)

unaware-150Nem tudom, hogy melyik kollégám hogyan írja a cikkeit, de azt figyeltem meg, hogy merőben más gondolataim támadnak, ha a mű megnézése után rögtön pennát ragadok, mintha várnék egy hetet vele. Na, a mostani film esetében még egy hét elteltével is ugyanazt a faktort tudom elmondani, amely alapjaiban teszi tönkre a jó alapgondolatot. Az Unaware kapcsán igencsak ambivalens érzéseim vannak, mert bár sikerülhetett volna simán egy 8/10-re, végül a low-budget megfelezte a pontszámát.

Szerelmes hőseink egy kézikamerával felszerelkezve indulnak el egyikük nagyapjának texasi birtokára, hogy meglepjék az ősöket. A nagyszülők ugyan házon kívül vannak, ám a pár úgy dönt, eltölt néhány napot a telken. Idő közben a ház melletti fészer egyre jobban felkelti az érdeklődésüket, így nyomozásba kezdenek, hogy milyen titkokat is őrizget a volt katona nagypapa. Ez rossz döntésnek bizonyul… Jobb lett volna békében hazautazni!

unaware-1

Érdekesség, hogy a film Wikipedia-oldalán úgy emlegetik, mint a Paranormal Activity és a Blair Witch Project stílusának egy újabb filmje. Ez abban a formátumában igaz is, hogy found footage stílusú és kézikamerás, de sajnos megtévesztő hasonlat, az Unaware ugyanis tényleg csupán ebben hasonlít a két klasszikusra.

A film első felében legalább sikerül az érdeklődésünket fenntartani, kíváncsiak vagyunk, mi is sül ki az oktalan kíváncsiskodásból. Aztán megjelenik az első gumiruhába öltözött idegen és egy legyintéssel elintézzük a filmet. Sajnos egy ilyen mértékű komolytalan ábrázolással, tönkre lehet tenni egy ígéretes darabot is. A színészek nagyon gyengék, az ember egyszerűen nem hiszi el róluk, hogy ők egy pár. A további karakterek is zavaróak, inkább csak arra alkalmasak, hogy az ember felidegesítse magát rajtuk, míg a pár döntéseit csak kétkedés és fejcsóválás kísérheti.

unaware-2
A különböző oldalak kritikái a sárga földig lehúzzák, kiemelve, hogy nézhetetlen az első 25-30 perc. Talán ezzel a részével nem tudok egyetérteni, de sajnos a gumiufók megjelenése után az ember már merőben máshogyan néz az elmúlt percekre is. Nem szívesen ajánlanám a darab megtekintését senkinek sem.

Értékelés: 4/10

imdb-share-logo youtube-logo

(Varin)

Be the first to comment on "Unaware (2010)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .