Trepanator (1992)

trepanator_thumbAmikor rábukkantam erre a több, mint ritkaságnak számító klasszikusra, úgy írtak róla, mint a Re-Animator francia paródiájáról. Ha jobban megtornásztatjuk az agyunkat, még akár az is belefér, viszont ha engem kérdeztek, leginkább egy iszonyatosan low-budget, ám legalább gore-ban bővelkedő trash-filmre hajaz.

Egy erődítményszerű épület alagsorában egy őrült orvos kísérletezik mindenféle bizarr dologgal – többek között, hogy egyes emberek agyát átültesse a másikba -, amikor jönnek a zsernyákok és lelövik. Vágás után láthatjuk, amint az őrült doki fia immáron felnőve, New York városában kezd praktizálni, de persze az alma nem esett messze a fájától!

trepanator_1N.G. Mount, vagyis Norbert Moutier harmadik filmjében tényleg valamiféle paródiát akar állítani a Lovecraft novellából adaptált Re-Animator-nak – például úgy, hogy Herbert West nevét kicseréli East-re -, mindezzel csak annyi a baj, hogy az már maga egy kitűnő szórakoztatást nyújtó komikus mozi volt, szóval felesleges tovább ragozni.

trepanator_3Amit kapunk az meg egy minimális dialógusokkal és néhol szürrealitásba torkolló álomjelenetekkel spékelt, olcsó díszletekkel és a kornak megfelelő trükkökkel, illetve effektekkel operáló, alig valamelyest élvezhető produkció. Tény, hogy a gore rendesen képviselteti magát, és a végén az arcunkban kapunk egy szerényebb élőhalott-támadást, de ez attól még egy igen szegényesen felépített amatőr film. Fanatikus gyűjtők tehetnek vele egy próbát, de nem hiszem, hogy mások örülni fognak neki!

Értékelés: 3/10

eyescream

imdb-share-logo youtube-logo

 

Be the first to comment on "Trepanator (1992)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .