Grey Skies (2010) (Borongós égbolt)

greyskies_thumbFiatalok buliznak az erdőben. Aztán egy hullócsillag csapódik be a közeli erdőbe. Vagy mégsem?! Aztán eltűnik egyikük, de megtalálják. Aztán a másikukkal történik hasonló. Aztán minden egyre gyanúsabb kezd lenni, mintha nem őket kapták volna vissza. Aztán elmennek a fények, nincs térerő és hasonlók. Nyilván senkinek nem jutna eszébe az idegenekre gyanakodni.

Mint minden évben, most is összegyűlnek a film szereplőit képező sulis barátok; ezúttal egy világvégén lévő erdei kis lakot választanak, ahol a bepiálás és beszívás után még egy csillaghullásnak is tanúi lesznek. Már első este eltűnik az egyik srác, akit később meztelenül találnak az erdőben, nyakán egy sebbel, nem sokkal később pedig a barátnőjének vész nyoma a zárt szobából. És csak egy plafonba ágyazódott nyakláncot találnak. Később ő is előkerül, bár furcsán viselkedik. Majd pedig egyre több és több a gyanús jel…

greyskies_2A film első fél órájába gyakorlatilag semmi épkézláb dolog nem történik, de utána sem lesz jobb a helyzet. Az még hagyján, hogy az operatőri munka kész csőd, de az is biztos, hogy forgatókönyv, mint olyan nem készült a produkció kezdeti szakaszában. Szerintem az történt, hogy (a már eleve unszimpatikus) karaktereinknek kiosztották, hogy csináljanak ezt meg azt, felvettek egy csomó néhány vagányul mutató jelenetet, aztán véletlenszerűen összevágták az egészet. Iszonyatosan ostoba párbeszédek, borzalmas logikátlanságok, és ki ne hagyjuk a játékidőben összesen kb. 5-6 percet szereplő idegen-aktivitást, melyhez minden egyes alkalommal borzalmas hang-aláfestés társul.

greyskies_3Igazából semmi értelme nincs a filmnek; mintha csak rendezői ambíciókat dédelgető amatőrök tették volna össze, és forgatták volna le minimális pénzből szabadidejükben egy borzalmas és csapnivalóan unalmas földönkívüli mozit.

Értékelés: 4/10

eyescream

imdb-share-logoyoutube-logo

Be the first to comment on "Grey Skies (2010) (Borongós égbolt)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .