TOP 5 kevésbé ismert horrorfilm, amit ajánlunk! #4

cinegore-2Sokszor érkezik hozzánk a kérdés, hogy milyen filmeket ajánlunk? “Mi a kedvenc zombis/horror/vámpíros/télapós film szerintetek?” vagy “Mondjatok nekünk rettenetes/ijesztő/gore filmeket”. Nos, úgy gondoltunk indítunk egy új sorozatot, hogy a fenti kéréseknek eleget tegyünk, és bemutatjuk, hogy a népes szerkesztőségünk számára mi a TOP. Természetesen ezek egyéni vélemények, és mivel szerkesztőségen belül is eltérnek az álláspontok, megosztjuk veletek az összes toplistát, hogy ki-ki válogathasson a téma kapcsán felmerült válaszok közül.

A cikksorozat záró részében három, eltérő horrorokat kedvelő szerkesztőnk osztja meg veletek a toplistáját, amik sok régebbi és újabb ritkaságot/érdekességet tartalmaznak – eltérő évtizedekből! Mint mindig, most is kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is!

Raybeez

1: Vampyr (1932)
Régi, de nem “poros” klasszikus, a vámpíros filmek egyik ősatyja.

 2: The Entity (1982)
Ötletes film, amiben egy láthatatlan démon gyötör egy nőt – megtörtént (?!?!) események alapján.

entity

3: 13 Ghosts (1960)
Kisértetház, amiben szörnyű teremtmények rejtőznek – egy film, ahol az eredeti messze felülmúlja a remake-et.

4: Bad Taste (1987)
Peter Jackson “Ízlésficamos” ökörködése.

Varin

1: Lake Mungo (2008)
Ausztrália sokadszorra bizonyítja, hogy igazi horror-nagyhatalom. Egyike a legjobb found footage-filmeknek, amely megvalósításában is szokatlan. Semmiképp sem hiányozhat a műfaj szerelmeseinek listájáról!

mungo

2: The Divide (2011)
Más is megénekelte már a The Divide hihetetlenül magas színvonalát. Messze-messze a legjobb posztapokaliptikus horror, brutálisan jó színészi játékkal és lebilincselő zenével.

3: Baby Blues (2013)
Férfiak számára kevésbé ismert témát dolgoz ugyan fel, de a topic valóban igen komoly. Erőteljes film, ahol bátran nyúlnak tabu dolgokhoz is.

4: #Horror (2015)
Nálam a 2015-ös év pozitív meglepetése volt a furcsa címe ellenére. Kegyetlenül reális képet fest a mai fiatalságról, teszi mindezt igencsak bátor stílusban úgy, hogy kétségtelen, a nézők egy része utálni fogja érte a #Horrort.

5: We are what we are (2010)
Kajás tematikus hetünk alatt írtunk már az eredeti változatról és a remake-ről is. Iszonyú hangulatos, nagyon szerethető kis horror.

Zoo-Lee

1: Nosferatu (1979)
Murnau klasszikusa mellett sokan hajlamosak megfeledkezni Werner Herzog kiváló remake-jéről, amely mágikus hangulattal, csodálatos beállításokkal, zenékkel, vágásokkal és Kinski révén minden idők egyik legjobb vámpír-alakításával ajándékozta meg a vámpír-rajongókat.

nosferatu

2: Here Comes the Devil (2012)
2012 egyik legjobb horrorfilmje, remek színészi alakításokkal és kiváló történettel, ahol egy ponton már nem tudod, mi lenne a rosszabb – ha az egész csak az anya tévképzete lenne, vagy ha tényleg démoni lények terrorizálnák a négytagú családot.

3: Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)
Slasher metafilm, ami egészen egyedi és új megvilágításba helyezi a maszkos gyilkosokat, remek felépítéssel, egyedi ötletekkel, nagyon ajánlott, ha behatóbban ismered a műfajt. Sajnos lassan úgy tűnik, mintha a készítők is lemondanának a betervezett folytatásról.

4: House of Long Shadows (1983)
Bár sokkal inkább paródia, mint vérbeli horror, de Peter Cushing, Christopher Lee, Vincent Price, John Carradine négyese elsöprő erejű, emlékezetes és epikus alakítást nyújt, kötelező élmény a klasszikus horrorfilmek minden rajongójának.

5: Haunted Palace (1963)
Az egyik legkorábbi és legjobb Lovecraft adaptáció egy Poe-feldolgozásnak álcázva, Vincent Price-szal a főszerepben Charles Dexter Wardként. Ugyan nem hű feldolgozás, mégis kötelező Lovecraft-rajongóknak.

A toplistás cikksorozatunk februárban újabb érdekes tematikával folytatódik – addig is akinek van hasonló gyűjtése ugyanebben a témában, ossza meg velünk!

Cikksorozatunk korábbi részeit ITT , ITT és ITT    olvashatjátok!

A Cinegore szerkesztősége

Be the first to comment on "TOP 5 kevésbé ismert horrorfilm, amit ajánlunk! #4"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .