Martians Go Home! ((La venganza de Sara Clockwork)) (2006)

martiansgohome_thumbA cím kissé megtévesztő lehet, ugyanis nem az eredetileg Frederic Brown sci-fi novellájából, 1990-ben Randy Quaid főszereplésével forgatott produkcióról lesz szó, hanem Dani Moreno spanyol szörnykirály nyolcvanas évek előtt tisztelgő rövidfilmjéről, ami annyira odateszi magát az űrből jött marslakós, alakváltós, megszállós sci-fi agymenése kapcsán, hogy nem lehet nem IMÁDNI!

Történik, hogy 1928-ban Sarah Clockwork zseniális teremin-virtuózt (teremin az első olyan hangszer, amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, anélkül, hogy a zenész magát a hangszert megérintené – a szerk.) new york-i koncertje közben egy vakító fénynyaláb eltünteti. Ugrunk az időben, amikor is egy Sarah életművéért rajongó, nagyra nőtt lúzer geek az otthon készített teremin segítségével valamit nagyon megbolygat, merthogy az emberek furán kezdenek viselkedni, később pedig már marslakókká változva veszik üldözőbe. Szerencsére Sarah értékeli a srác rajongását, így heppienddel zárul a dolog.

martiansgohome_2

Dani Moreno e filmjét teljesen mértékben a nyolcvanas éveknek rendeli alá – nem is lehet mást mondani a szobában látható rengeteg klasszikus horror-moziplakát láttán. Esetlen, nerd-kategóriás főszereplőnk esélytelen küzdelmét láthatjuk az emberi külsőt viselő kis zöld marslakók ellen, ami bizonyos momentumaiban olyan örökzöld filmeket idéz fel bennünk, mint a Testrablók támadása – bár a nyomokba még egy kis Michael Jackson Thriller is került, haha!

martiansgohome_3

Világító szemű, zöld szlejmmel felturbózott földönkívüli lényeink egyszerűen imádni valóak, akárcsak az az attitűd, ahogy a rendező ehhez a …from outer space érához nyúlt. Hódolattal vegyes tisztelet, amit baromi szórakoztató módon adaptált. Mert valljuk be, mindenkiben ott lakozik egy geek-kissrác, aki ugyanúgy szeretne hős lenni, mint amikor főszereplőnk az egész világ – de legalábbis a városka átváltozott lakossága – ellen harcolva tereminjét egy gitár és egy megafon segítségével DIY-szuperfegyverré alakítja, és halomra zúzza őket… majd a végén együtt popkornozik az alienekkel az űrhajóban a művésznőt hallgatva, valami frenetikus!

martiansgohome_4

Korra, nemre és trash-film fanatikusságra való tekintet nélkül mindenkinek baromira ajánlom, szóval mielőbb MUST SEE!!

Rövidfilmünk megtekinthető ITT!

Értékelés: 10/10

imdb-share-logoyoutube-logo

eyescream

 

 

Be the first to comment on "Martians Go Home! ((La venganza de Sara Clockwork)) (2006)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .