Evil Dead 2: Revenge of Dracula (2016)

A Space Goat Productions Evil Dead 2 sorozatának második one-shot képregényében – az elsőben ugye főhősünk Hitler ellen harcolt – Ash-nek egyenesen Drakulával kell megküzdenie, miután egy randi során ellopták tőle a Necronomicont, és azzal támasztották fel az ősi vérszívót.

Maga a történet egyszerű, mint a faék: Ash-t egy jól sikerült randi után megszabadítják a Necronomicon-tól, mire az enyveskezű csajszit követve Erdélybe utazik, ugyanis a spiné a Halottak könyvével tervbe vette, hogy feltámasztja Draculát. De alighogy kezdenek el hadakozni az imént feltámasztott gróffal, mikor megjelenik egy viszonylag kimondhatatlan nevű démon (Hzxyrioth) és mindkettőjüket elkezdi zrikálni…

Ahogy már a Hitleres résznél is megjegyeztem, most is csak azt tudom mondani, hogy elég minimálra sikerült a sztori – még ha két füzetben is fér csak el -, viszont legalább a rajzok lehettek volna szebbek. Mert amiket kaptunk, azoknál én bőven többet vártam; így viszont egy eléggé vérszegény a vizuális megvalósítás. Szó szerint és átvitt értelemben is.

Mivel a főszereplő nem az általunk megszokott „normális” Ash a maga fémkezével, láncfűrészével és shotgun-jával – hanem egy, a saját levágott kezéből növesztett árnyék-klón vagy mi, pontosan én sem tudtam megfejteni -, ezért a szokásos morbid humor-heroldkodás és a groteszk halálnemek egyaránt elmaradnak. Amit kapunk, az egy sótlan és minden ízében feledhető kaland. Többet ki lehetett volna hozni belőle. Kár érte.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Evil Dead 2: Revenge of Dracula (2016)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .