Army of Darkness/Re-Animator (2013)

Ugyan a két, saját jogán is kultikusnak mondható főszereplő (Ash Williams, dr. Herbert West) már egyszer találkozott egymással a képregények kockáin, azonban nem összekeverendő a hatfüzetes Army of Darkness Vs. Re-Animator-ral, hiszen cikkem tárgya „csupán” egy one-shot comic, vagyis egyetlen füzetből álló, folytatás nélküli crossover kaland.

Történetünk ott kezdődik, hogy Ash egy újabb időalagúton át 1922-be érkezik, egészen pontosan egy Potter’s Field nevű temetőbe, ahol éppen Herbert West ás ki hullákat. Mivel Ash joggal zabos az újabb váratlan időutazás okán, ezért West jobbnak látja, ha leüti és hazaviszi. Miután hősünk lenyugszik és Elvis Presley-ként mutatkozik be, a jó doktor elengedi – persze csak azzal a feltétellel, ha segít neki további holttesteket kiásni; persze a Necronomicon nem adja vissza. Többek között elmeséli, hogy anno hogy kezdődött a természetfelettivel kacérkodó pályafutása a Miskatonic egyetem falai között, és hogy ő semmi egyebet nem csinál, csak meghosszabbítja az emberi életet.

Ash-nek ez egy kicsit sok, így kimenőt kap. A moziban belenéz a Nosferatuba, de mivel a doki által felfércelt keze rendetlenkedni kezd, jobbnak látja lelépni. A laborban a kéz újra támadásba lendül, ezúttal West-et próbálja kinyírni, mire Ash újra levágja. Alig nyugodnak meg kicsit a kedélyek, mikor kiderül, hogy a doktor legújabb formulájához a Necronomicon-t használta, és az így re-animált gonosz halottak az életükre törnek…

Magával a vizuális megjelenítéssel nincs is különösebb bajom, mert szerintem elég klasszra sikerült, azonban a színezés helyenként eléggé bántja a szememet. Ami a történetet illeti, az kissé szegényesre sikerült, mert azonkívül, hogy Ash és West is elmeséli röviden a saját saga-ját – amik nagyjából lefedik az Evil Dead 1-2-3, valamint a Re-Animator filmeket -, érdemben nem sok minden történik. Szérumkísérletek, néhány humoros beszólás meg pár halott felkel. Értem én, hogy ez egy one-shot kaland, aminek a végére még egy úgymond csattanót is próbáltak erőltetni, de ez akkor is kicsit laposra sikerült. Nem rossz, de bőven találhatunk ennél ütősebb Ash-epizódokat is.

Értékelés: 7/10

eyescream

Be the first to comment on "Army of Darkness/Re-Animator (2013)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .