Hírek és előzetes a legújabb magyar horrorról, a The Basementről

THE BASEMENT (A PINCE) címmel elkészült egy új horror film Magyarországon. A produkció 18-as korhatár besorolással büszkélkedhet, amely sokat elárul arról, hogy műfajának legmélyebb elemeit tartalmazza.

A történet nemzetközi cserediákok között játszódik, akik az egyik főszereplő lediplomázásának alkalmából egy házibulit rendeznek. Miután a kiérkező rendőrök véget vetnek a mulatságnak, a szűk mag egy másik extrém tevékenységbe kezd: szellemet idéznek. Megmagyarázhatatlan és furcsa dolgok sora veszi kezdetét, amelynek során az egyik barátjuk eltűnik. A nyomok a ház hatalmas pincerendszerébe vezetnek, ami évtizedek óta magánkézben van, és pontosan egy lakó sem tudja, hogy mi folyik odalent. Az ötfős társaságnak sikerül bejutnia a labirintusszerű egykori óvóhelyre, ahol nem csak haldokló barátjukat találják meg, hanem nem e világi erőkkel is szembe kell nézniük. Kezdetét veszi a véres és kegyetlen küzdelem az életükért.

A film a történetből adódóan többnyire külföldi színészekkel készült, akik Angliából, az Egyesült Államokból és Japánból érkeztek a forgatásra. A nemzetközi társaság miatt a szereplők főként angolul beszélnek egymással, ám a magyar karakterek többször is megszólalnak a saját nyelvükön.

A produkció első sorban a nemzetközi horror rajongó közönségnek készült, és egyben az ő támogatásukkal valósult meg a film közösségi finanszírozás keretében. Ez a támogatási rendszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend (főleg külföldön), ami a valóságban úgy néz ki, hogy az adott projekt iránt érdeklődők anyagi-, vagy egyéb forrásokat ajánlanak fel az alkotók számára. Az alacsony költségvetésű film létrejöttét ezen felül számos itthoni cég is segítette.

A filmet Illés László rendező/producer, illetve Tóth Gergely operatőr/stúdióvezető készítette, Budapesten, egy az Astoriához közeli háztömbben, és annak pincerendszerében a tavalyi évben – majd az utómunkálatokat követően a film mostanra jutott el abba a stádiumba, hogy bemutatásra kerüljön.

Egy Los Angeles-i vállalat már átvette a filmet külföldi értékesítésre, így várhatóan számos országban jelenik meg a produkció televíziós, online, illetve DVD/Blu-Ray forgalmazásban.

A The Basement (A Pince) című film Magyarországon limitált számú közönségtalálkozó keretein belül kerül bemutatásra, ahol az alkotás megtekintését követően az alkotókkal is lehetőség nyílik a beszélgetésre.

A film gyártásának folyamata, és számos egyéb a produkcióhoz köthető anyag megtalálható a The Basement hivatalos Facebook oldalán, alább pedig megnézhetitek a film magyar feliratozású előzetesét is.

1 Comment on "Hírek és előzetes a legújabb magyar horrorról, a The Basementről"

  1. Limitált számú vetítések Budapesten:
    május 26 – 29.
    Közönsegtalalkozó: május 26. (18.30)
    http://csepelimozi.hu/film/a-pince-145

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .