Skinwalkers (2006) (Vérfarkasok)

Kanadai produkciónk semmiféle eredetiséget sem tud felmutatni – maximum egy fura átkot, amit pont egy hormonoktól fűtött, kamaszodó, tizenhárom éves kissrác tud megszüntetni, illetve érdekesség lehet még, hogy a fáma szerint, ha iszol az áldozat véréből, akkor jóból bizony rossz vérfarkassá válsz -, amit viszont ezenkívül nyújtani tud, az nem nagy eresztés. Ebből kifolyólag pedig nem kell túl sokat várni tőle, viszont egyszer azért meg lehet nézni.

Egy navajo jövendölés szerint a farkasember-átkot csak egy tizenhárom éves (!) fiú törheti meg – persze erről Timothy egészen addig semmit sem sejt, mígnem egyik nap egy rivális vérfarkas-csapat el nem akarja szakítani az amúgy is elég érdekes összetételű – és egyébiránt szintén farkasvérrel megáldott – családjától. Kisvárosi lövöldözés után egy speciális verdába vágják magukat, és megindul a harc a két fél között, hiszen már csak néhány nap van a vérholdig, amíg be nem teljesedik az átok…

Mint mondottam volt, nincsenek forradalmi újítások a témában, csak a szokásos maszlagot kapjuk. Az viszont kissé fájom számomra, hogy például konkrét átváltozás nincs, csak néhány közepes farkas-maszkolással találkozhatunk. Meg rengeteg (többnyire röhejesen koreografált) lövöldözéssel és road-movie-ba ültetett akció-jelenettel, aminek a felét a forgatókönyvírók nem igazán gondolták át, hogy ez most mennyire logikus vagy éppen totál baromság.

De hogy igazi kuriózumot mondjak, van benne például vérholdas vágóképekkel operáló, rendkívül fülledt vérfarkas-szex, sólymának szemén át látó raszta-hajú vérfarkas, mészárlást megelőző farkas-hám, illetve állj vagy lő a (nagy)mamám szekvencia, nem viccelek!

Nyilván nagyon vagány a mocik hátán lovagló farkasemberek totálja, és a szép őszi színekkel operáló szűrők is elég nagy coolság, de azért azt hiszem, ez nem elég egy igazán maradandó filmélményhez, aminek ráadásul a happyendje is iszonyatosan béna!

Értékelés: 6/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Skinwalkers (2006) (Vérfarkasok)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .