Ghouls (2008)

Ez az amerikai főszereplőkkel, román helyszíneken és statisztákkal forgatott, televíziós szórakoztatásra készült produkció valahol a fantasy és horror keveréke szeretett volna lenni, de fantasztikumot legfeljebb az olcsó kivitelezéssel kapcsolatban említhetném. Mint horror, pedig egyáltalán nem félelmetes. Viszont legalább olyan béna effektekkel találkozhatunk, hogy egy életre a retinánkba égnek, az biztos!

Stefan ráveszi lányát, hogy utazzanak Romániába az anyja temetésére. Miután Jennifer Pelosoara elátkozott falucskájában találkozik Stefan családjával és a helyiekkel, összefut a rejtélyes Thomas-szal, aki aztán egy kápolnában sietősen elmagyarázza neki, hogy ő az utolsó druida a Földön, aki meg tudja akadályozni, hogy az egyszer már legyőzött, és ezáltal a spirituális világban rekedt Ősi Gonosz újra a világra szabaduljon. A fiatalok menekülni próbálnak, de a szekta utoléri őket, és beindul a szertartás…

Már a forgatókönyvvel is bőven akadnak gondok, amihez hozzájön az olcsó román környezetben forgatott jelenetek gátlástalanul amatőr kivitelezése, hiteltelen színészi játék, néhol borzalmas zenei bevágásokkal spékelve, de mégis mind közül engem a katasztrofális CGI zavart a legjobban.

Vannak ezek csak és kizárólag nappal támadó (horrorban, ez most komoly?!) ghoul nevű lények, amelyek gumimaszkja a közeli felvételeken még akár majdnem félelmetesnek is mondható, de legtöbbször csak azt láthatjuk, ahogy teljesen bénán és röhejesen pörögnek az égben, vagy éppen embereket üldöznek, hogy megöljék őket. Ilyenkor szereplőink előszeretettel dobálják meg őket levegőben robbanó gránátokkal, vagy lőnek rájuk extra puskáikkal, amelyek hangja előbb hallatszik, minthogy látnánk a torkolattüzet. Nem semmi, ugye?!

De ha ez nem lenne elég, akad még erdei fátyolos álomkép anyával, mindenféle átélés nélkül cigiző román statiszták, ocsmány kivitelezésű dimenzió-kapu, szörnykézzel elkövetett szívkitépés, ősi sárkányos kard meg zöld füstöt elnyelő gumitojás. Remélem elég érv ahhoz, hogy ne nézd meg Kedves Olvasó!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Ghouls (2008)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .