The Discovery (2017)

Most, hogy így végiggondolom az általam ismert horrorok igencsak bőséges listáját, talán megalapozottan állapíthatom, hogy meglepően kevés film foglalkozik a halál utáni élet igencsak izgalmas kérdésével. A legtöbb mű inkább a romantikus szálát fogja meg a nagy kérdésnek, így tehát üdítő kivételt szolgáltathat a The Discovery, amelyet egészen pofás kis stáb vitt vászonra. Ezáltal minden adott volt ahhoz, hogy a végén jó kis darabot kapjunk. De vajon sikerült?

Több éve már, hogy Thomas Harbor (Robert Redford), híres kutató felfedezte, van valamilyen létezés a halál után, életünk nem ér véget az elmúlás pillanatában. A Felfedezés azonban egy visszafordíthatatlan láncreakciót indított el, emberek millió választják ugyanis végső elkeseredésükben, avagy csak egy jobb élet reményében az öngyilkosságot, bízván abban, hogy ami odaát vár rájuk, az jobb lesz, mint a földi lét. Thomas szkeptikus fia, Will (Jason Segel) azonban szeretné leállítani a kísérleteket, ám csakhamar őt is elkapja a spirál és rabjává válik a misztikumnak egy nőnek köszönhetően.

The Discovery

A szereposztás egészen meglepően színes, hiszen a Netflix gondozásában készült produkcióknál azért nem megszokott az olyan nagy nevek szereplése, mint Robert Redford, a How I Metből megismert Jason Segel, Mary Steenburgen vagy éppen az amerikai tetovált lány, Rooney Mara. Váratlan tényező azonban, hogy a film egyik gyenge pontját éppen a két hős, Segel és Mara szereplése adja, akik sajnos hiteltelenül játsszák el szerepeiket, minden apró szikra megléte nélkül.

A történetvezetés azonban alapvetően érdekes, megkapjuk a magunk bőséges magyarázatát a legnagyobb kérdésre, amely rendkívül bátor lépés a nem túl tapasztalt Charlie McDowell író-rendezőtől. De úgy vélem, hogy sikerült egy elfogadható, és érdekfeszítő teóriát elmesélni, hogy mi is van a halál után.

The Discovery

Nemigen lehet ráaggatni a horror jelzőt a Discoveryre, de azért nem is kategorizálnám be a romantikus drámák közé. Kellően nagy hangsúlyt kap a szereplők sorsa mellett maga a misztikum is. A kissé elhibázott színészválasztás és a jó történet, érdekes befejezés együtt simán kiadnak egy átlagosnál jobb filmet, amely érdemes a megtekintésre.

Értékelés: 6.5/10

(Varin)

Be the first to comment on "The Discovery (2017)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .