The Simpsons Halloween Special a.k.a. Treehouse of Horror #22-28 (2011-2017)

6 hosszú évvel ezelőtt phobic23 kolléga írt egy remek összefoglalót a Simpson család minden évben Halloween tájékán visszatérő minisorozatáról, a Treehouse of Horrorról. Mivel azóta már sok víz folyt le a Dunán, ráadásul Simpsonék sem hagyták abba eme zseniális antológia szériájukat, ezért szerkesztőségünk elérkezettnek látta az időt, hogy egy újabb szösszenetet mutassunk be nektek mindenki kedvenc amerikai családjának azóta elkészült horrorisztikus epizódjairól. Cikkemben igyekszem követni az eredeti írás hangvételét és formátumát.

XXII.) S23E03

The Diving Bell and the Butterball: Homer-t Halloweenra való készülődés közben megcsípi egy fekete özvegy, és lebénul. Nem sokkal ezután azonban Lisa kideríti, hogy apja mégis képes egy módon kommunikálni: a bélgázával.
Dial D for Diddily: Flanders szózatot hall az égből, melyben Isten arra utasítja, hogy öljön meg bizonyos embereket. Hamarosan azonban kiderül, hogy Isten nem egészen az, akinek Ned hiszi…
In the Na’vi: Egy Avatar paródia, főszerepben Bart Simpsonnal.

XXIII.) S24E02

The Greatest Story Ever Holed:  A springfield-i részecskegyorsítóban fekete lyuk keletkezik, melyet később Lisa hazavisz. Arra azonban nem számít, hogy az egész családja abba dobálja a szemetét, így az elkezd egyre jobban nőni és nőni…
Unnormal Activity: Még kislánykorában Marge Pattyvel és Selmával megidézett egy démont, mely cserébe testvérei életéért megígértette a kislánnyal, hogy ha felnő, elviszi kedvenc gyermekét. Évekkel később a démon visszatér, hogy teljesítse ígéretét…
Bart & Homer’s Excellent  Adventure: Ebben a Vissza a jövőbe paródiában Bart visszautazik a múltba, hogy megakadályozza szülei találkozását, egy szebb és gazdagabb élet reményében.

XXIV.) S25E02

Oh, the Places You’ll D’oh!:  Dr. Seuss The Cat in the Hat és Oh, the Places You’ll Go történeteinek paródiája.
Dead and Shoulders: Bart feje papírsárkány reptetés közben leválik a nyakáról, és ezért Lisa testére varrják..
Freaks, No Geeks: Tod Browning Freaks című remekművének paródiája.

XXV.) S26E04

The School Is Hell: Bart felolvas egy misztikus szöveget az iskolában, és Lisával együtt egy pokolbéli iskolába kerülnek.
A Clockwork Yellow: Moe, Lenny, Carl és Homer egy Clockwork Orange-szerű banda tagjai, azonban Homer hamarosan szerelembe esik és kilép a bandából…
The Others: A Simpson családot meglátogatják a korábbi, még a The Tracey Ulmann Show-ban megjelent változataik szellemei.

XXVI.) S27E05

Wanted: Dead, Then Alive: Mutatványos Bobnak végre sikerül megölnie Bartot, azonban később felfedezi, hogy sokkal nagyobb élvezet számára a fiút újra és újra feléleszteni, majd megölni.
Homerzilla: Egy ősi legenda szerint a tenger mélyén egy szörny lakik, akinek fánkot kell adni, hogy ne támadja meg a helyik lakosságot. Egy nap azonban a rémség nem kap többé fánkot…
Telepaths of Glory: Lisa és Milhouse egy sugárzás hatására telekinetikus erőket kapnak, azonban Milhouse ettől hataloméhessé válik.

XXVII.) S28E04

Dry Hard: Ebben az Éhezők viadal paródiában Mr. Burns  kényszeríti arra a gyerekeket, hogy életre-halálra küzdejenek meg.
BFF R.I.P.: Lisa képzeletbeli barátja, Rachel visszatér, hogy megölje az igazi barátait, akik miatt a lány őt elfelejtette.
Moefinger: Moe bemutatja Bartnak azt a titkos kémszervezetet, aminek apja is a tagja volt. Hamarosan azonban kiderül, hogy a szervezet legfőbb ellensége nem más, mint maga Homer.

XXVIII.) S29E04

The Exor-Sis: Egy ásatáson talált szobornak köszönhetően, egy démon megszállja Maggiet, és már csak egy ördögűző segíthet.
Coralisa: Lisa egy, a házukban található alagúton át egy 3 dimenziós világban találja magát, ahol családjának tagjai a szemük helyén gombokat hordanak.
MMM…Homer: Sütögetés közben Homer véletlenül levágja az ujját, majd megsüti. Hamarosan rájön, hogy teste milyen ízletes valójában.

Kele-man

 

Be the first to comment on "The Simpsons Halloween Special a.k.a. Treehouse of Horror #22-28 (2011-2017)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .