Aliens vs. Titanic ((Predator World)) (2017)

Szerencsére a CineGore magazin FaceBook oldalán és a Horror filmek csoportjának kis közösségében akadnak olyan minden hájjal megkent trash-rajongók vagy éppen e műfaj iránt csillapíthatatlan dühvel és/vagy teljesen indokolt megvetéssel viselkedő egyének, akiknek olykor-olykor sikerül olyan szemsikolyt előidéző remekműveket posztolniuk, amit még én sem ismerek. Mostani produkcióra is így hívták fel a figyelmemet, szóval ezúton is köszi, srácok! 

Történetünk elején a Titanic Titan 1 C fantázianévre keresztelt űrhajó utasai éppen a 2140-es évet búcsúztatják – van műanyag figurákkal játszó kapitány, torzított hangon éneklő csajbanda, egy csomó ajzószer meg persze kötelező jelleggel egy szál csöcsben egymást nyaló-faló szőke ribik stb. –, mikor a meteorviharral dacoló jármű után szegődik egy intelligensnek tűnő kődarab.

Addig-addig követi űrhajónkat, amíg egyszer csak belerongyol, és felrobbantja, aminek hatására kisebb zöld tojások kezdenek elszabadulni, amikből aztán nem sokkal később apróbb élienek bukkannak elő, és kezdik terrorizálni a jónépet – ezt egyébként direkt ránagyításos effektussal oldják meg, rendkívül hozzáértő módon, haha! A Titan 1 C egy idő után tehát feladja a harcot, és felrobban, négy túlélőnk (két párocska, és az elsőtiszt) pedig meglóg a mentőkabinnal.

Egy Földhöz igencsak hasonló környezettel rendelkező bolygóra érkeznek, ahol eltemetik leponyvázzák ajzószerektől elhalálozott hatodik társukat, de nemsokára a mentőkabin külsejére tapadt tojásokból kikelő élienek megszállják a testet, és életre keltik. Aztán ő is megfertőz másokat, így egyre fogyatkoznak a túlélők…

Szörnyű animációk, borzalmas dialógusok, bűnrossz alakítások… soroljam még?! Ja, és már kb. a tizedik percben tudni lehet, hogy a pink hajú csaj le fog vetkőzni valamikor a film során. Első blikkre mintha csak a kilencvenes években készült Űrgammák gumi-sci/fi világának bődületes béna effektjei köszönnének vissza, hihetetlenül gyatra layerezéssel, olcsó és amatőr díszletekkel vagy éppen teljesen komolytalan forgatókönyvvel.

A zuhanást követő részek során pedig csak fogtam a fejem: ez a nő most tényleg a halott barátja láthatóan még aktívan pulzáló farkán kíván lovagolni?! Mintha csak a Jövő ősemberének szem-kiégető képsorait látnám viszont. Aztán pedig az olcsó környezetben fogant vad és ádáz, de leginkább szürreális űrszörny-szex szekvenciák okán a Szexparazita – avagy a Gyilkos punci című remekbe szabott ázsiai trash jutott eszembe, ami hasonlóan mélyenszántó közösülésekkel kecsegtet.

Röviden tehát egy igénytelenségben tobzódó, olcsó és amatőr, ám helyenként elég szórakoztatóra sikerült, otromba baromságot kapunk, aminek végigszenvedése egy trash iránt kevésbé fogékony néző számára komoly fizikai kínzással érhet fel. Szóval csak óvatosan!!

Trash-skála szerint: 6/10 (amúgy kb. 2/10)

eyescream

            

Be the first to comment on "Aliens vs. Titanic ((Predator World)) (2017)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .