Predator vs Judge Dredd vs Aliens (2016)

A Dark Horse Comic és az IDW kiadó összefogásából született meg ez a nagyszerű sci-fi/horror képregény, mely MegaCity híresen hírhedt igazságosztóját az univerzum legkönyörtelenebb vadászai és legvérszomjasabb szörnyeinek párharcába sodorja. A négyfüzetes történetet az Eisner-díjas John Layman írta, a borítók pedig az ugyancsak Eisner-díjas Glenn Fabry keze munkáját dicsérik.

Dredd bíró és társai éppen a világvége-kultuszát éltető Emoji robot-érseket üldözik, amikor a MegaCity-n kívüli ingoványos vadonban genetikailag módosított ember-állatok egy csoportja rajtuk üt és elhurcolja őket. Mint kiderül, a dzsungel mélyén lévő bázisában Dredd egy régi ellensége, a genetikában szakavatott dr. Niels Reinstöt éppen azon fáradozik, hogy különféle DNS-eket kutyulgatva létrehozza a non plus ultra létformát.

És mivel (még jóval a bírók megjelenése előtt) egy a dzsungelban leszállt Predator űrhajóból származó csontokból Alien-géneket nyert ki, nincs más hátra, mint MegaCity igazságosztóin kipróbálni a szérumot. Persze ehhez az elfogott Predator nemsokára érkező társainak is lesz egy-két szava…

Maga a koncepció nem újkeletű, hiszen a Bíró már külön-külön, de találkozott a galaxis két legnagyobb gyilkológépével (Predator vs Judge Dredd, Judge Dredd vs Aliens: Incubus), viszont ez a kaland bőven tekinthető az említett képregények folytatásának. Habár Dredd Bíró sohasem tartozott a kedvenc karaktereim közé, azért badass-mivolta megcáfolhatatlan, ebből kifolyólag pedig sűrű mosolygásokra késztetett. De nemcsak ő, hanem maguk az antagonisták is frankón kitalált gonoszok: pókmániás Reinsöt majd a végén alakít szó szerint hatalmasat, míg az Emoji robot-messiása üdítően lavírozik az egész történetben.

És akkor még nem is beszéltem az ani-men csoportosulásról, vagyis a kreatív vadállat-ember hibridekről, akik később ugye a xenomorfoknak hála még az ő vonásaikat is átveszik, szóval a háromszoros keveredésnek köszönhetően több mint bizarr és groteszk módon tudnak kinézni, haha! A történet – melynek mélységét nem kell keresni – zseniálisan kivitelezett, és bár Dredd bőven ellopja a showt a Predatorok orra elől, minden egyes percében leköt valamivel. Chris Mooneyham rajzai pedig egyszerűen csodálatosak, sziporkáznak. Maximálisan ajánlani tudom mindenkinek!

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "Predator vs Judge Dredd vs Aliens (2016)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .