Marvel Zombies 4 #1-4 (2009)

Igazából már a Marvel Zombies harmadik részének végén beköszönt az új felállás, de teljes mellszélességében csak most mutatkozik be a Midnight Sons névre keresztelt, különleges képességű szörnyekből álló védelmi csoportosulás. Természetesen ők is az újból felbukkanó zombi-szupervírus ellen harcolnak az A.R-M.O.R. támogatásával, csak ezúttal mindezt a Karibi-térségben teszik.

Ezúttal az előző rész végén bemutatott új Midnight Sons – tehát Morbius, the Living Vampire, Werewolf by Night, Daimon Hellstorm és Jennifer Kale, később pedig még Man-Thing is csatlakozik hozzájuk – kezdi meg küldetését, persze csak azután, hogy beoltották magukat a zombijárvány elleni vakcinával. Hőseink a karibi térségbe utaznak, ugyanis rejtélyesen bezombult halemberek támadnak meg egy óceánjárót.

Közben a Marvel Zombies széria harmadik részének végén megszökött Simon Garth a zombi Deadpool fejével Taino szigetére érkezve megtalálja a kábítószerben utazó helyi voodoo kiskirályt, Black Talon-t, az pedig hívja Hood haverját – beajánlva ezt a zombi-vírust, mint a szuperhősök elleni legjobb módszert. Aztán pedig Hood révén a Dormammu nevű démoni entitás is előkerül, mint mert hát őt is érdekli ez a szuperjárvány. A végére természetesen hatalmas csetepaté kezdődik a Midnight Sons és Hood csatlósai, a Nightshift között, de sietniük kell, ugyanis félő, hogy a levegőben terjedő vírus elhagyja a szigetet, ezért az A.R.M.O.R. nukleáris csapást akar intézni oda…

Ha néhányatoknak már az előző rész sem tetszett annyira, akkor ez talán még annyira sem fog. Fred Van Lente író és Kev Walker illusztrátor a MZ3-ban elkezdett együttműködése folytatódik, annak minden előnyével és hátrányával. A képregény grafikus részét mindenképpen érdemes kiemelni, hiszen ezúttal is teljesen korrekt munkát végeztek: szemet gyönyörködtető rajzok, kiváló színezés és árnyékolás, viszont a harmadik részhez képest a horrorisztikus atmoszféra mintha kissé megfakult volna.

Ami a történetet illeti, már nem annyira tetszetős a végeredmény – legalábbis a szememben. Feleslegesen túlbonyolított szálak, elaprózott cselekmény, csomó üresjárat, és mindezek okán sokkal kevésbé tűnik szórakoztatónak, mint mondjuk az elődje – még ha Deadpool zombi-feje minden tizedik képen is oda-vissza próbál poénkodni. Próbálnak persze újdonságot és friss ötleteket bedobálni, néha majdnem hatásos is, de az említett tényezők miatt összességében nem sikerült valami maradandóra.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Marvel Zombies 4 #1-4 (2009)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .