CineScience-Beharangozó

Mi itt a CineGore-on a szórakoztatás mellett az ismeretterjesztést is az egyik fő feladatunknak tartjuk. Olvashattatok már tőlünk a filmek mögött megbúvó igaz történetekről, az őket körülvevő furcsaságokról, az okkultizmus vagy épp a kryptozoológia sötét, misztikus bugyrairól. Oldalunk szerkesztői nem titkoltan nagy rajongói a sci fi és horror világának, a fantasztikumok birodalmának, azonban arról még sosem meséltünk nektek, milyen tudományos háttér húzódik meg eme alkotások mögött.

A holnapi nap folyamán egy új rovat jelenik meg oldalunkon, CineScience névvel, mely nem titkoltan az eme időt álló művek tudományos alapjait fogja bemutatni nektek. Ha nem tudtad, mégis mik azok a fekete lyukak, melyekről annyiszor hallhattál az Interstellarban, mégis mit jelent valójában az, hogy sugározz fel, Scotty, vagy esetleg nem tudod, milyen kísérletek ihlették meg Mary Shelley-t Frankenstein című regényéhez, ez a rovat neked szól! Cikkeinkben igyekszünk végigvenni minden tudományos fogalmat az alapjaitól, melyek megfordulnak ezekben a filmekben, így meg tudhatod mit is jelent az a párhuzamos univerzum, vagy mért tiltja jelenlegi ismereteink szerint a standard modellnek nevezett izé a kísértetek létezését. Rovatunk első részében rögtön egy igen népszerű, ám kezdetben megosztó témát mutatunk be nektek, tisztelegve a nemrég elhunyt angol elméleti fizikus, Stephen Hawking emléke előtt. A fekete lyukak világa annyira bámulatos és hihetetlen, hogy megértéséhez először a 20. század egyik legnagyobb tudományos elméletét, az általános relativitáselméletet igyekszünk elmesélni, ezért első témánk rögtön két részben jelenik meg.

Kövessetek hát továbbra is minket, és ne feledjétek: a valóság sokkal furcsább és izgalmasabb, mint bármely fikció.

Kele-man

 

 

 

Be the first to comment on "CineScience-Beharangozó"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .