CineFurcsaságok #8 – És az megvolt, amikor Uwe Boll őrjöngésbe kezdett a Rampage kapcsán?

A CineFurcsaságok rovatunk nyolcadik cikke ezúttal a korunk vitathatatlanul egyik legtehetségesebb horror rendezőjével foglalkozik. Uwe Boll egy meg nem értett géniusz, akihoz olyan horror klasszikusok fűződnek, mint a Holtak Háza vagy az Egyedül a Sötétben. Szeretett fenoménunkkal szemben azt a hatalmas szörnyűséget követték el, hogy egy az idén a moziba kerülő, Dwayne Johnson és Brad Peyton nevéhez fűződő filmet képesek voltak Rampage (Őrjöngés) néven illetni. Hát hogy lehet, hogy nem tudták, hogy a horrorcézárnak bizony van egy három részből álló trilógiája, amint szintén Rampage címmel illetett? Természetesen ez a gyalázatos húzás nem maradhatott következmények nélkül – példaképünk twittert ragadott és akcióba lépett!

8. rész: Amikor a filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusát undorító módon plagizálta egy senki….

Szegény Uwe Boll korunk Ed Wood-ja, annyi különbséggel, hogy neki minden egyes alkotása a Plan 9 from Outer Space c. klasszikussal vetekszik. A meg nem értett zseni ellen már az évtized elején gyalázatos összeesküvést szőttek. Valahogy rávettek több mint 100.000 megvezetett embert, hogy aláírjanak egy petíciót, hogy héroszunk soha többet egyetlen filmet se rendezzen.
Ahogy persze egy zsenihez illik, Uwe mindig is megfelelően intellektuális módon tudta lereagálni a kritikákat. 2006-ban a legnagyobb kritikusait mind bokszmeccsre hívta ki – és a “Raging Boll” nevet viselő meccssorozat keretében mind az 5 ellene kiálló filmkritikust legyőzte! A hozzá legkisebb mértékben sem fogható Quentin Tarantino meg el sem merte fogadni a kihívást…
Példaképünket (2016-os, remélhetőleg csak ideiglenes visszavonulását követően) azonban újabb undorító támadás érte: a klasszikus Rampage sorozatát (Rampage, Rampage: Capital Punishment, Rampage: President Down) figyelembe nem véve 2018-ban valaki képes volt egy Rampage (Őrjöngés) című filmet kihozni, amiben mindenféle nagyranőtt állat verekszik!
Uwe-mester a gyalázatos plágium hatására az alábbi nyilatkozatot tette weboldalán, megcsillogatatva intellektuális stílusát:

“Egy olyan világban élünk, ahol a független filmezés halott, és a nagy szereplők húzzák be az összes pénzt.
Aztán olyan ismert ötletekből és egyedi filmekből lopnak, mint az én Rampage filmjeim, hogy etikátlan
eszközökkel még több pénzt keressenek. Az új Rampage film csökkenti az én sorozatom értékét és a bevételeket,
amiket ezzel a sorozattal kereshetek. És ez még meg is téveszti a nézőket! Azt akarom, hogy a Warners
megváltoztassa a címet, főleg, mert a filmjüknek semmi köze egy őrjöngéshez (Rampage), inkább a Jumanji 2-höz.
Az a Rampage egyike a szokásosan nyálas popcorn-fos filmeknek, amivel a studiók az amerikaik agyát mossák át újra és újra.  Az összes ilyen film, mint a Transformers, Avengers az Amerikai hadi ipart támogatja, és olyan idiótákat, mint Trump
választatnak meg velük, aki még azt is hangoztatná, hogy a föld lapos – ha azt gondolná, hogy előny származik ebből a kijelentéséből.”

Miután többen felhívták arra a teljesen elhanyagolható tényre a figyelmét, hogy a 2018-as film egy 1985-ös Rampage nevű számítógépes játékon alapul, és a történetnek SEMMI köze az ő, kevlár testpáncélos hősének az őrjöngéséhez, a Zseni a maga egyedi stílusában reagált: “kapjatok be egy kövér f__t!”.

Kiváncsian várjuk a folytatást!
Fixxerx
 1. rész: És az megvolt, hogy Jean-Cleaude Van Damme volt a Predator maszkja alatt?!
2. rész: És az megvolt, hogy Donald Trump dühös volt, mert kimaradt a Sharknado 3-ból?
3. rész: Érdekességek – A Pince forgatásáról!
4. rész: És az megvolt, hogy Stephen King a sok legendás horrorkönyv és novella mellett kitalált egy G.I. Joe figurát is?
5. rész: És az megvolt, hogy Charlie Sheen az FBI-hoz fordult a Guinea Pig horror miatt?
6. rész: És az megvolt, amikor Edison filmre vette egy elefánt kivégzését?
7. rész: Egy szomorú történet a Ghost House forgatásáról

Be the first to comment on "CineFurcsaságok #8 – És az megvolt, amikor Uwe Boll őrjöngésbe kezdett a Rampage kapcsán?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..