Gastrogore IV – A világ legundorítóbb/legbizarrabb ételei

Ismét jelentkezik GastroGore rovatunk, ahol a világ legundorítóbb/legbizarrabb ételkülönlegességeit mutatjuk be. Ha esetleg lemaradtál volna az előző három részről, akkor az alábbi linkeken megnézheted milyen csemegékkel szolgáltunk számotokra: 1.  2.  3. . Most viszont újabb 5 igazán bizarr ételt hoztunk nektek a világ különböző országaiból. Lesz itt minden ami szem-szájnak “ingere”. 😉 Jó étvágyat kívánunk!

 

Fugu

A halálosan mérgező gömbhal japán egyik legdrágább étkének számít. Elkészítésének módját a mesterszakácsok évekig tanulják, hiszen nagy fokú odafigyelést és precizitást igényel a gömbhal szakszerű tálalása, mert elég csak egy elvétet mozzanat és a kedves vendég már is kínhalált hal. Ám ennek ellenére egyes éttermekben a vendég külön kérésére, egy cseppnyi méreggel szolgálják fel az étket, mely ilyenkor bizsergető érzést hagy maga után az ember nyelvén.

 

Sült tarantula 

Kambodzsa egyik népszerű étele a sült tarantula. 1960-as években az akkor az országot sújtó éhinség hatására az emberek mindent megettek amit csak találtak, vagy fogni tudtak. A szükségből indult pókfogyasztás mára már teljes iparággá nőtte ki magát, hiszen ma már komplett tarantula farmok is léteznek az országban. Ám mivel magának az ízeltlábúnak nincs sok íze, így azt fokhagymával és egyéb fűszerekkel, különféle szószokba mártva szokták ízesíteni fogyasztásakor.

Tonahal szem

Kis hazánkban ha az ember bemegy a boltba és a húsok felé veszi az irányt, átlagosan, szárnyasok, szarvarmarha, sertés, és olykor nyúl vagy egyéb megszokott húskészítményekkel találkozhat előrecsomagolt változatban. Japánban az ember ezzel szemben akár tonhal szemet is kaphat. Vajon ebből mi készülhet?

Durián

A durián nevű gyümölcs amellett, hogy nem valami bizalom gerjesztő kinézetre, még rettentő büdös is. Szaga annyira elviselhetetlen, hogy zárt térben való tárolása szinte lehetetlen, éppen ezért több reptérrel ki is tiltották már. Ennek ellenére még is Délkelet Ázsia egyik legértékesebb gyümölcse.

Veriohukainen 

Ez a skandináv ételkülönlegesség nem más, mint véres palacsinta. Elkészítése ugyan olyan mint az átlagos palacsintáé, azzal a különbséggel, hogy a tésztába disznóvért öntenek. Nekünk magyaroknak talán ez annyira nem is extrém, hisz ki ne evett volna már disznóvágáskor, hagymás sült vért?

Wooltur

 

Be the first to comment on "Gastrogore IV – A világ legundorítóbb/legbizarrabb ételei"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .