6-Headed Shark Attack (2018)

Ha naivan azt gondoltátok volna, hogy a kettő, három és öt után nem növeszthet magának még több fejet egy emberhúsra éhes tengeri ragadozó, hát nagyon tévedtetek! Az Asylum és SyFy köreiben nem ismeretlen mesterember, bizonyos Mark Atkins (Sand Sharks, Planet of the Sharks, Empire of the Sharks stb.) egy újabb cápás förmedvényhez adta a nevét: ezúttal egy körfűrészre hasonlító hatfejű példánnyal bővítette a cápás hulladékfilmek egyáltalán nem csekély gyűjteményét!

Borzalmas színészi teljesítményt nyújtó szereplőink ezúttal egy összejövős (páros) reality-show hősei közül kerülnek ki, akik egy mindentől távoli elhagyatott szigeten fárasztják egymást, de főleg az idegeinket. Csakhogy aztán mindenbe bekavar a címszereplő hatfejű jószág, ami a létszám leapasztása mellett egyben azt is megakadályozza, hogy elhúzzanak a szigetről.

Ha szerintetek már a farka helyén is cápafejet viselő 5fejű példány is röhejes nézett ki, akkor jó hírem van, ugyanis mostani címszereplőnk egy fokkal még ergyább képet mutat. Mindegyik oldalán 2-2, elöl pedig úgyszintén kettő fejjel büszkélkedhet, de a legtöbb képen nem másra emlékeztet, mint egy tengerben úszó röhejes körfűrészre (esetleg kékes színben pompázó dobócsillagra, nézőpont kérdése), amit a recék helyett fejek uralnak.

Az egyik film közepén lévő jelenetben például a térdig érő vízben látszólag leölik az állatot, majd hirtelen feltámadva annak két feje addig marcangolja a gumiként nyúló áldozatot (!), míg az ketté nem szakad, végezetül pedig az egyik fej valamiért leharapja a másik fejet. Priceless nemde?! Ugyanígy említhetném azt a részt is, amikor a térdig érő vízben lassan és komótosan odagyalogolnak az úszó szigethez, visszafele pedig már úszniuk kell a mély vízben több száz métert. Bár ez még mindig semmi ahhoz képest, amikor cápánk szinte rákként araszolva a fejeivel (!) löki előre magát a parton,  hogy aztán a homokban csapjon le áldozatára, aki amúgy vagy kétszer el tudni futni előle.

Kedvencemet még nem is mondtam, amikor a cápa a saját maga által leharapott fejét olyan magasra dobja fel a parton, hogy az eltalálja a sziget végén található világítótoronyban lévő faszit, aki azonnal szörnyethal. Persze nem csak a földrajzi adottságok lehetnek furcsák ezen a szigeten, az időzónával is probléma merül fel. Ugyanis miközben bombákat pakolnak egy a semmiből feltűnt vitorlásra, hirtelen másfél perc alatt kivilágosodik a táj. Nem is fárasztalak tovább bennetek az ilyen részletekkel, hiszen ha van egy kis eszetek, úgysem fogjátok meglesni ezt a minden ízében bődületes bárgyú produkciót. Kivéve azok a fanatikusok, akik szintén olyan ellenállhatatlan vágyat éreznek az iszonyatosan béna cápás baromságok iránt, mint én!

Értékelés: 3/10

eyescream

      

Be the first to comment on "6-Headed Shark Attack (2018)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .