Ahockalypse (2018)

Jégkorong és a zombik – ezzel a fergetegesnek tűnő koncepcióval készített horror-komédiát  Wayne Harry Johnson Jr. rendező, aki télisportos gegekben és vérbő jelenetekben bővelkedő produkcióját elsőre úgy képzeltem el, mint a foci és a zombik belsőséges kapcsolatát taglaló francia Goal of the Dead című szórakoztató marhaságot. Elvárásaimat azonban szokás szerint lezúzta a valóság…

Miután Jonsey csapattársaival megnyerte az aktuálisan futó hoki-bajnokságot, sajnos nem tudják folytatni a kollektív ünneplést, ugyanis az ellenfél játékosai váratlanul bezombulnak, és hőseinkre támadnak. Így aztán visszavonulót fújnak…

Nem véletlenül írtam ilyen röviden a történet ismertetését, ugyanis a cselekmény sem túlontúl izgalmas vagy tartalmaz maradandó jeleneteket… szóval elég gyengére sikerült. Gyakorlatilag semmit nem tudunk meg a járványról, csak van és kész, terjed, miközben a hol jellem-, hol pedig helyzetkomikumra kiélezett (számomra többnyire humortalan) gegekkel próbálják valahogy elterelni a figyelmet arról az alibi-cselekményről, melyben hőseink rohangásznak össze-vissza olcsó díszletek között, mintha valami road-movie lenne az egész, csak éppen járgány nélkül. Egyórányi fárasztó téblábolást követően térnek csak vissza a jégre, ahol aztán egy meglehetősen vérszegény fináléval – többek között: fej-kettévágás, árammal való megcsapatás meg szöges hokikorong – zárják mindezt.

Sajnos a CGI elég béna, és az élőhalottak is szegényes külcsínnel bírnak – némi arcfesték meg smink, alkalmanként valami vérszerű cuccal kiegészítve. Néha egy szál csöcsben rohangásznak a zombik, máskor meg hőseink vetkőznek alsóneműre, esetleg sztriptízbárba sasszéznak be, de valahol még ez sem tudott szórakoztatni. Egyszer-kétszer persze humoros, ahogy a csapat kabalaállata két ázsiai rajongóval végig-karatézza az őket letámadó zombikat, de ezredszerre már ez is unalmas. Habár még egy kis aktuálpolitika is keveredik bele, amint a Putyin és Trump pólós játékosok ölelkeznek, de mindent egybevetve elég csalódott vagyok. Óriási potenciál lett volna ebben a forradalmi újdonságnak számító hoki/zombi ötletben, azonban a megvalósítás erősen közepesre sikerült.

Értékelés: 5/10

eyescream

     

Be the first to comment on "Ahockalypse (2018)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .