Élménybeszámoló: World of Horror – A borzongás világa

Idén szeptemberben nyitotta meg kapuit a legújabb, horror tematikával bíró szabadulójáték – bár ha igazán őszinte akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy ez a budapesti attrakció leginkább az escape room műfaj és az interaktív horror-színház szerelemgyereke, egyesítve annak minden előnyét. Röviden pedig: maradandó élmény minden horrorfannak!

A Keleti pályaudvar tőszomszédságában, a Thököly út 18 szám alatti zárt pincerendszerben különféle – néhol klasszikus, néhol modern hangulatú – horrorfilmes ihletésű tematikus szobákban, interaktív környezettel és nem mellesleg rémisztő elemekkel várják a szabadulni vágyó 2-5 fős csapatokat. Persze, csak ha elég bátrak vagytok hozzá! Ugyanis a legtöbb room escape játéktól eltérően csupán 45 perc áll rendelkezésetekre a szabaduláshoz, illetve nincs telefonos segítségkérési lehetőség. Mint a házigazdától megtudtuk, nem is a feltétlenül az agyonbonyolított – és ezáltal a potenciális elakadást okozó – feladványokon van a hangsúly, hanem magán a borzongás kellemes (és persze zsigerig hatoló, haha!) élményén! Tehát a para garantált, és egy ideig tutira nem fogjátok elfelejteni!

Továbbá a World Of Horror arra is gondolt, hogy minden hónapban az adott időszakhoz illő, mondhatni aktuális extrákkal turbózza fel a már ismert pályát, hogy ily módon kedveskedjen még inkább a játékosoknak. Így például az év utolsó hónapján találkozhattok Hulla-pelyhes télapós (december 8-9), illetve élőhalottas World of Horror Z (december 28-30) update-bónusszal.

grey tabby: Őszintén szólva nem rendelkezem nagy múlttal a szabadulószobák terén, sőt, azt sem mondhatnám, hogy ezen kevés tapasztalom közül bármelyikre kifejezetten jó szívvel emlékeznék vissza, de talán éppen azért, mert nem én vagyok a legideálisabb célközönség sem; ha csak rajtam és a híresen átlagon aluli logikai készségemen múlna, nem jutnánk ki sehonnan. Éppen ezen oknál fogva vonakodva vágtam bele utóbbi kalandunkba is, de minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy életem egyik legpozitívabb csalódása volt: a World of Horror számomra abszolút kimaxolja a horror tematikájú interaktív szoba lényegét. Igényes, de koránt sem túlcsicsázott díszlet, kellően ijesztő, de normális keretek között mozgó színészek, kis fejtörést, de semmi komolyabb képességet nem igénylő feladatok: szerény véleményem szerint ezek a jó interaktív horrorszoba ismérvei, tehát bátran ajánlom bárkinek, aki hasonlóképp vélekedik!

Absvrd: Az igazat megvallva fogalmam nem volt, mire számíthatok a World of Horror által prezentált pályát illetően. A szerkesztőségből korántsem én vagyok, aki veteránnak számít az ilyen élmények terén, de elegendő szabadulósjátékon vettem már részt ahhoz, hogy tudjam, mit nem szeretnék. Egyes helyeken az interaktív szó sajátos értelmezésének köszönhetően egy sokak számára meglehetősen kellemetlen koncepcióval állnak elő a készítők: a játékos bevonása ugyanis nem áll másból, mint a különféle kényelmetlen fizikai interakcióból. Véleményem szerint ez kétféle reakciót válthat ki: az emberek egy része elviseli a traktálást, kényszerből, vagy pusztán azért mert ‘leblokkol’, a vendégek egy része (ezt a tábort erősítem én is) pedig azzal küszködik, hogy visszafogja magát, és ne torkolljon valami egészen másba a műsor.

Azonban a World of Horror esetében az interaktív szót a lehető leghelyesebben értelmezték a játék kiagyalói. A résztvevőket ugyanis hangulatos, ötletes módon sikerül bevonni a cselekményekbe – valahogy úgy, mintha egy filmet néznénk és mi is részesei lennénk az élményeknek. Ezen felül külön dicséret illeti a készítőket a rendkívül igényes, kreatív módon berendezett szobákért, hiszen látszik, hogy időt, szellemi és fizikai energiát nem spórolva, szívüket-lelküket tették bele a dizájnba. Garantált a kellemes, mégis adrenalin-növelő szórakozás egy lelkes és kellően kreatív csapat jóvoltából. Kötelezően ajánlott!

RA: Kellemes meglepetés volt a számomra a játék. Látszik, hogy a szobák kialakítása (vér)profi lett, de a fényjáték és a zenei aláfestés is mind-mind felejthetetlen élményünk részét képezte. Külön tetszett, hogy végig aktív résztvevője lehettem a játéknak, és szinte egy percre sem voltunk egyedül. Az egész szabadulás végig jó hangulatban telt, így én csak ajánlani tudom mindenkinek!

eyescream: Számomra is hasonlóan pozitív kicsengése volt a dolognak, akárcsak a kollégáknak. A horror-színházasdival megtámogatott szabadulójáték koncepcióját nekem már egyszer volt szerencsém átélni Krakkóban (Lost Souls Alley), de ez egyáltalán nem von le a World of Horror értékéből. Ugyanúgy tudtam élvezni a játék alatti flowt, és a hirtelen ránk rontó szörnyűségeket, haha! Szobáról-szobára újabb meglepetésekkel kedveskedtek (vagy inkább borzolták a kedélyeket?!), és csak kapkodtuk a fejünket az ötletesen jópofa díszletezésen. Szabadulószobákkal még csak most ismerkedő csapatoknak is maximálisan tudom/merem ajánlani!

Web: www.worldofhorror8.webnode.hu

FB: https://www.facebook.com/World-of-Horror-A-Borzongás-Világa-468779760245505/

Be the first to comment on "Élménybeszámoló: World of Horror – A borzongás világa"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .